VIDEO. 5 super motive să te înscrii în competiția SuperBlog!

Daaaa! Am revenit cu acest minunat topic! SuperBlog, cea mai longevivă competiție de blogging creativ, și-a deschis din nou porțile! Organizatorii s-au adaptat repede-repejor la situația actuală și v-au pregătit încă o super ediție!

Poate știți deja de ce vorbesc la superlativ despre acest concurs de anduranță, așa cum îl numește cam toată lumea. Dacă nu, o să fiu scurtă:

M-am înscris prima dată în 2015, la Spring SuperBlog. După o primă probă la care am luat abia-abia notă de trecere (cea mai mică din concurs), după ce m-am dumirit cam cum stă treaa, am luat și câteva premii. De fie-ca-re da-tă! La fiecare participare, am luat cel puțin un premiu. Mai mic, mai mare, vă spun sincer că nici nu conta. Pentru mine conta foarte mult că cineva îmi apreciază scrisul, cu atât mai mult cel așa-zis „la comandă”. Fast forward, după ce am fost și participant, dar și sponsor, după ce am fost implicată (cu jobul) la organizarea unei Gale (în 2016), am jurizat mai multe probe, m-am înscris din nou în toamna lui 2018. Ca participant.

Povestea asta este mai lungă, dar am povestit-o pe blog. Pe opisicaneagra.ro, acela care stă scris la loc de cinste pe trofeul mult râvnit de mine. Și atâția alții…

În fine, de ce v-am povestit (din nou) toate acestea? Ca să nu vă descurajeze nimic, nimicuț! Niciodată. Ambiționați-vă! Dacă știți că meritați, că vă îmbunătățiți zi de zi scrisul, că lucrați la gramatică, atunci trebuie să perseverați! Eu am luat acea notă (prima!) și mi-am zis că sigur nu am făcut eu ceva. Așa că a început documentarea. Și urmarea instinctului. Fără el nu prea se poate! ^_^

Bun. Să trecem și la partea care v-a adus, de fapt, aici.

5 super motive să te înscrii în competiția SuperBlog!

  1. Înveți.

Vă dați seama că în acest „înveți” pot fi cuprinse atâtea lucruri:

  • Să scrii advertoriale.
  • Să editezi imagini.
  • Afli informații noi din domenii cu care nu ai de-a face în viața de zi cu zi. Azi, despre halate, mâine, despre board games sau hoteluri din Poiana Brașov.
  • Înveți să te organizezi mai bine. Muuult mai bine. Eu am folosit un caiet în care îmi notam idei, deadline, cuvinte-cheie, structură articol sau orice îmi venea în minte în legătură cu o temă. Recunosc că asta am făcut la primele probe. Apoi mi-am intrat în ritm și mergeam așa, din inerție. Pot spune că în perioada aia, am fost ca în transă. Și daaa, a meritat absolut tot efortul. Pe bune!
  1. Îți testezi limitele.

Știu că toată lumea spune asta, dar clișeele tocmai de-aia devin clișee – pentru că sunt adevărate și se aplică pe o mare masă de oameni. Așadar, în SuperBlog îți testezi limitele. Trebuie să respecți un brief. Și asta nu așa, oricum, ci într-un mod cât mai creativ, ceva ce nu ar mai gândi un alt blogger (din cei peste o sută care se înscriu la fiecare ediție).

Apoi, îți testezi limitele răbdării. Începi să ai accepți că ai greșit sau pur și simplu ai fost mai puțin inspirat în privința unui articol. Dar vei ști și când trebuie să reacționezi. Ai trei contestații la dispoziție. Eu nu le-am folosit. Niciodată.

Eu am respectat un principiu pe care îl aplic în viața de zi cu zi: rămâi cine ești, nu te abate (nici măcar în discuții) în stânga sau dreapta, ignoră oamenii ce vor să te aducă la nivelul lor pentru că nu-l înțeleg pe al tău. Adică, pe scurt, evită discuțiile. Mai ales în contradictoriu. Mai ales pe net. Recitește acest pasaj și, dacă te bagi în cursa pentru podium, transformă-l într-un modus vivendi. Vei avea nevoie! :))

  1. Câștigi premii.

Deloc de neglijat, așa cum am tot spus pe aici. Eu am plecat acasă cu marele trofeu (asta era tot ce îmi doream), dar nici cei 3000 lei primiți pentru locul I nu pot spune că mi-au prisosit. :)) Plus alți bani, excursii (cazare) sau alte premii.

Ceea ce e foarte fain la SuperBlog e că te poți înscrie în competiție doar pentru una sau mai multe probe la care vrei să participi. Daaar. Vă recomand să participați la toate. Chiar dacă simțiți că unele nu sunt pe placul vostru sau că nu aveți absolut nimic în comun cu subiectele respective. Vă spun din propria mea experiență (și nu numai) că se întâmplă adesea să iei un premiu fix la proba la care spuneai că nu te pricepi. Apoi, dimpotrivă, ca travel vlogger se prea poate să nu iei un premiu la o probă despre revelion în Thailanda. Chill și mergi mai departe! Nu sta prea mult asupra unei note, concentrează-te pe următoarea probă!

  1. Apar noi colaborări.

Numeroși superbloggeri au fost remarcați în această competiție de anumiți sponsori. Ei bine, de multe ori veți auzi că aceștia au colaborat apoi o lungă perioadă. Așadar, dacă ești abia la început, să știi că SuperBlog este o bună rampă de lansare. Dacă ai deja un nume în blogosferă, vezi punctul 3. :))

  1. Intri în familia SuperBlog.

Dacă nu ești complet străin de această competiție, siiiiigur ai mai auzit de această sintagmă – familia SuperBlog. Pentru că, da, în timpul competiției vei ajunge să petreci mai mult timp online, pe grupul SuperBlog sau pe site, decât împreună cu cei apropiați. Iar asta devine parte din viața ta, o bună bucată din tine. Vei fi fericit, dar și frustrat, trist, vei avea întrebări la care ți se va răspunde departe de cum ai fi vrut. Și te vei supăra. Exact ca în viață. Și peste toate vei trece cu zâmbetul pe buze după ce vei participa măcar o dată la o petrecere de după gală. Bine, asta depinde și de tine, de felul tău de a fi.

După ce Spring SuperBlog 2020 a suferit modificări pe parcurs, din cauza pandemiei, iar Gala din primăvară nu a mai avut loc, nu trebuie să ne scape din vedere că lucrurile se află încă pe nisipuri mișcătoare și că s-ar putea ca anul ăsta să nu bifăm nicio Gală SuperBlog. Dar nu contează. Ne salvăm din energie pentru cele viitoare. 😀

Așadar, dacă ai minimum 18 ani împliniți și un blog în limba română, cu o vechime de minimum trei luni și cel puțin 20 de articole publicate, te poți înscrie liniștit. Pentru regulamentul complet, intră super-blog.eu. Tot acolo vei găsi și formularul de înscriere.

Cam atât pentru azi. Ne vom auzi și la unul dintre interviurile marca Podcast SuperBlog. Vă voi vorbi mai multe acolo, unde voi povest cu Claudia despre toată experiența mea într-ale competiției. Dacă aveți și voi întrebări, le puteți așterne în comentarii (pe blog sau pe YouTube).

Mult, mult succes! Cel mai bun să câștige!

În acest clip am folosit și secvențe dintr-un episod Negru Vlogă din 2017 – Spring SuperBlog în Mamaia. Dacă v-a plăcut, like and subscribe! Mulțumesc! ^_^

2 Replies to “VIDEO. 5 super motive să te înscrii în competiția SuperBlog!

Tu ce zici despre asta?