Obiective turistice de vizitat în Piatra Neamț – Pe unde ne-am plimbat și unde am mâncat

Articolul de astăzi se va scrie aproape de la sine. Nu voi insista cu foarte multe detalii, va fi mai mult ca o trecere în revistă a unor obiective turistice de vizitat în Piatra Neamț. Mai o cazare, mai un lac cu lebede, mai o ciorbiță de văcuță. Avem di tăte, cum zicea celebrul cântec.

Obiective turistice de vizitat în Piatra Neamț

Lacul Bâtca Doamnei

Inițial, nu aveam acest loc pe lista locurilor de vizitat, dar l-am văzut la recomandarea omului care ne-a închiriat apartamentul. (V-am făcut turul în vlog. Îl aveți la finalul articolului.)

 

La rândul meu, vă recomand din suflet să dați o fugă până acolo. Mi-a tăiat răsuflarea frumusețea peisajului. Dar, dincolo de lacul cu lebede (!!), am observat l i n i ș t e a . O liniște pe care părea că o puteai felia și din care te-ai înfrupta cu pofta unui copil ce n-a mai gustat de mult dintr-un tort de ciocolată. Aș fi vrut să existe o liniște palpabilă, un „ceva” pe care să îl port cu mine într-un buzunar și să-l scot ori de câte ori mă simt depășită…

Curtea Domnească

Găsești Curtea Domnească din Piatra Neamț pe toate site-urile de travel din România, atunci când vine vorba de vizitat orașul. Și, cum era firesc, am dat și noi o fugă până acolo.

Parcă nu-mi venea să cred că acele clădiri au atâtea sute de ani și rezistă ca și cum le-a fost tăiată panglica ieri sau, fie, alaltăieri. Câteva plăcuțe ce-ți mai aduc aminte că sunt de pe vremea lui Ștefan cel Mare.

Ca orice „curte domnească”, aceasta este un ansamblu de monumente istorice:

Biserica domnească „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

Turn clopotniță (construit în anul 1499)

Pe lângă acestea, se mai află:

Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni

Era închis când am ajuns noi, fiind luni, dar ne-a lăsat domnul de acolo să aruncăm un ochi în interior; seamănă cu sala Muzeului de Istorie din București, acolo unde sunt vitrinele cu exponatele din aur; aici erau oale și bucăți din recipiente străvechi, cu formele și modelele specifice).

Casa Calistrat Hogaș

Muzeul de Etnografie

În plus, tot aici ai posibilitatea să vizitezi Muzeul Curții Domnești, Muzeul de Istorie și Muzeul de Științe Naturale. Noi nu am mai zăbovit, aveam multe alte drumuri de făcut în ziua respectivă.

După ce ne-am oprit la o cafenea să ne revigorăm, am mers către telegondolă.

Telegondola Piatra Neamț

Inaugurată în luna februarie 2008, Telegondola de sub poalele Pietricicăi, a transportat până în prezent peste 1 milion de turiști către vârful Muntelui Cozla, acolo unde se află și pârtia de schi. În cele 22 de gondole turiștii pot viziona o frumoasă panoramă a orașului Piatra Neamț, cu tot cu împrejurimi: lacul de acumulare Bâtca Doamnei, Muntele Pietricia dar și Ceahlăul ce se poate observa în toată splendoarea lui în zilele senine.

Program: Joi – Marți 10:00 – 18:00, Miercuri 12:00 – 18:00

Preț bilet Adulți – 30 lei urcare și coborâre, 20 lei urcare sau coborâre

Mai multe imagini video, în clipul de la finalul articolului.

Unde am mâncat în Piatra Neamț

Când am ajuns în oraș, după sute de kilometri parcurși într-o singură zi (București – Piatra Neamț), am vrut să căutăm ceva drăguț unde să mâncăm. Nu am avut totul plănuit la minut de acasă, nu-mi place ideea de a fi constrânsă în niciun fel de ore, program, loc etc. Așa că am intrat pe domnul goagăl și am căutat: unde să mănânci în Piatra Neamț. :)) Clasic, nu?

Și am găsit o terasă. Am ajuns acolo, totul full. Full, full. Nu aveai unde să mai pui o masă în plus, chiar dacă voiai. Și se vedea că angajații sunt liniștiți în privința clienților. În sensul în care nu este nevoie să fii politicos. Chiar dacă am plecat noi și am zis că neh, nu mai calc pe acolo, vor veni alții și alții. Bleah! În fine.

Apoi am luat-o la pas. O terasă bine cotată pe net era goală. Goală. Nimeni, nada, niente. Boon, mai căutăm. Am dat de un restaurant cu specific italian. Neee. Vii în Moldova și mănânci paste? :)) Mai departe. Încă un restaurant plin, plin. Aveau o masă în ușă. Apoape în drum așa. Chelnerul: Da, poftiți. Doar aceasta mai este liberă. No, shit! Sherlock. Păi, normal că doar asta mai este liberă. Cine ar risca să se ridice de la masă de fiecare dată când cineva vrea să intre sau să iasă? În fine 2.

Am reușit. Am găsit ceva care să ne mulțumească.

Restaurant Cocoșul de Aur Piatra Neamț

Curat, aerisit, câteva mese ocupate, meniu interesant, preparate tradiționale, recenzii ok. Acesta să fie alesul, deci.

Puișor din Bucovina – piept de pui, sos de hribi cu smântână, mărar, gogoșari în oțet, mămăliguță)
Cele mai bune slow cooked ribs, o mi-nu-nă-ți-e.

Turnul Berarilor din Piatra Neamț

A doua zi, după ce am văzut totul de pe lista cu obiective turistice de vizitat în Piatra Neamț, am oprit și la Turnul Berarilor, fiind un restaurant cu multe recenzii pozitive pe Google.

Aveam poftă de o ciorbiță de văcuță, dreasă cu smântână și savurată cu pâinici de casă. Mmmm, mi-a mers la suflet!

Cam atât în scris. Dar chiar vă invit să vedeți și vlogul de călătorie. Mie-mi place mult ce a ieșit! Tschuss!

VLOG de călătorie: Negru Vlogă Ep. 33 (Partea 1)

Cum a fost la Vulcanii Noroioși, Bacău, Piatra Neamț:

3 Replies to “Obiective turistice de vizitat în Piatra Neamț – Pe unde ne-am plimbat și unde am mâncat

  1. Păi dacă dădeați un Buzz pe undeva, vă puneam și eu pe listă măcar 2-3 locuri unde să mâncați măcar! ? că doar e “acasă la mine”, trebuie să știu ?
    Mă bucur că v-a plăcut la Piatra ? vă mai aștept în Moldova

    1. Buna, Denisa! Te rog sa mi recomanzi o cazare buna( eventual cu o piscină, pentru ca au gem seara tarziu si e plăcerea maxima a copiilor) , o masă buna si obiective turistice ( pentru varsta de la 11 la 50 ani) . Astept cu drag

      1. Buna ziua
        Recomand Casa Drumetului din Savinesti 10 minute de la Patra Neamt.
        Piscina, biliard, cazare si oameni minunati!!!!
        Acum suntem cazati la aceasta locatie.

Tu ce zici despre asta?