And just like that (2021) – Și uite-așa… Am așternut câteva păreri sincere

Tocmai am terminat de văzut And Just Like That, continuarea serialului Sex and The City… Și nici nu știu cu ce să încep. Oricum, m-am apucat de scris acum, la câteva minute după ce l-am terminat pentru că e încă totul proaspăt în minte. Să le luăm pe rând:

Sex and The City – serialul și cele două filme

Recunosc că am urmărit serialul acum mulți ani și nu mai știu exact acțiunea, dar mi-am reamintit esențialul la o simplă căutare pe Mr. Google.

Câteva detalii despre serialul Sex and The City:

  • a avut 6 sezoane, fiind difuzat între anii 1998-2004;
  • este produs de HBO;
  • serialul este bazat parțial pe cartea omonimă (Totul despre sex) de Candace Bushnell, alcătuită din editorialele sale de la ziarul New York Observer;
  • acțiunea are loc în New York;
  • serialul este despre femei și rolul acestora în societate, dar tratează și anumite tabuuri legate de sex și nu numai;
  • personajele principale sunt patru prietene:  Sarah Jessica Parker (Carrie), Kim Cattrall (Samantha), Cynthia Nixon (Miranda) și Kristin Davis (Charlotte).
  • un alt personaj principal este Mr. Big (Chris Noth), iubitul lui Carrie.

În fine, dacă nu l-ați văzut, dar sunteți dispuse să îi acordați o șansă unui serial despre relații, fashion, viață de cuplu, sex și (ne)împliniri, poate vă apucați de el înainte să bifați filmele și And Just Like That. Apropo de cele două filme…

Totul despre sex (1 & 2)

Din nou, nu vă pot da prea multe detalii despre acțiunea acestora. Și nici nu ar fi indicat să arunc cu spoilere… Dar știu că mi-au plăcut. Mult. Deși nu mă credeam a fi genul de persoană care ar putea urmări cu drag și atâta implicare un serial de… femei. Dar este bine făcut, începi să îndrăgești personajele, mai ales că te identifici la un moment dat cu unul dintre personajele principale. Și dacă asemănarea nu este perfectă, sigur faci un mix bun din cele patru prietene. :)) Atât serialul, cât și filmele scot în evidență tipologiile clasice de femeie și asta îl face atât de îndrăgit și urmărit (avem și ceva mai multă psihologie în toată acțiunea)…

Sex and The City The Movie a apărut în 2008, iar după doi ani, Sex and The CIty 2, cele două filme fiind o continuare a serialului. Dacă le-ați văzut acum ceva vreme și, la fel ca mine, vreți să vă reîmprospătați memoria, găsiți multe detalii aici.

Cel de-al treilea film din serie era anunțat pentru decembrie 2016, dar în septembrie 2017, Sarah Jessica Parker a confirmat faptul că acesta nu va mai fi lansat. Și uite așa a apărut ideea unei serii noi…

And Just Like That… Și uite așa… (2021)

Sunt atâtea de spus despre această nouă serie, încât este imposibil să nu dau SPOILERE! Voi încerca, totuși, să ocolesc cele mai sensibile scene și… schimbări.

Principala schimbare este deja publicată pe toate site-urile: No Samantha in Just Like That.

Fix așa! Unul dintre cele mai colorate, iubite și, în același timp, controversate personaje feminine din lumea filmului a zis Pas! And Just Like That… cele patru deveniră trei, „Luca și Matei”, cum zice vorba. Dacă ați văzut sau veți urmări seria, veți înțelege de ce zic asta. Dacă v-ați prins, chiar vă invit să-mi ziceți în comentarii.

Carrie este schimbată și ea, la rândul ei.

Nu, nu actrița, ci felul de a fi al personajului principal. Dar, cumva, am înțeles treaba asta. Uitându-mă și la cea care eram eu însămi în urmă cu numai câțiva ani, îmi dau seama cât am (din fericire) evoluat. Iar în Just Like That, acțiunea are loc la aproximativ 20 de ani după cea din serial.

Una dintre cele mai importante modificări în distribuția serialului, cea care constituie intriga (mă gândesc), este trasă de păr. Cusută cu ață albă. Posibilă, total posibilă. Dar atââât de evidentăăăăă.

Este extreeem de politically correct.

Interesantă alăturare de termeni, nu? Ei bine, din acest punct de vedere nu am rezonat absolut deloc cu serialul. Și nu pentru că aș avea probleme cu orientarea sexuală sau rasa cuiva (nu mă interesează capra vecinului), dar am înțeles și aici de ce. De ce nu am rezonat, adică. Pentru că trăiesc în România. Sau, și mai exact, pentru că nu trăiesc în Statele Unite.

Scene jucate prost. Yep! Just Like That…

Nu că aș fi eu această cunoscătoare într-ale actoriei sau aș fi vreo cinefilă temeinic documentată. Dar. DAR. Unele scene din film sunt atât de slab jucate, încât mi se pare că le-a fost lene să mai tragă o dublă. Pe principiul: lasă, că merge și așa. Nup, nu prea merge și așa. Că se vede. Și se vede urât.

And Just Like That… mi-a plăcut.

M-a ținut acolo, l-am văzut într-un singur weekend. Și asta pentru că este ușurel, nu te pune în dificultate, nu te doare capul după ce închizi TV-ul. Apropo de TV, fac o paranteză. Mi-am reînnoit abonamentul pe HBO Max și mi se pare că am făcut o treabă deșteaptă. Mai ales că am prins oferta cu 3,3 euro pe lună. Au niște filme și seriale tare interesante pe acolo. Dar poate vorbim cu altă ocazie despre ce am mai urmărit.

SJP ne delectează în continuare cu ținute fel de fel, care mai de care mai fistichii. Frumos, domnule, frumos!

Atât de tare mi-a plăcut scena în care a purtat rochia asta… Uhhh!

Charlotte mi se părea mai urâțică în pozele de pe net, dar în film nu se vede atât de rău că și-a făcut operații estetice.

And Just Like That Poster

Cât despre Miranda… M-a surprins. #mixedfeelings

Care este ideea principală cu care am rămas? Că poți face orice schimbare îți dorești, indiferent de vârsta pe care o ai. Dacă nu ești fericită, nu ai de ce să rămâi (la fel). Nu lăsa societatea să-ți dicteze modul de a fi, de a gândi, de a simți. Clișee, dar e bine să ni le amintim uneori cât mai des posibil.

Un alt aspect mișto al seriei este faptul că este… contemporan. Atinge subiecte fierbinți, precum pandemie, podcasturi. Plus altele pe care vă las să le descoperiți voi (dacă nu ați făcut-o deja).

Și cam atât pentru azi. Oricum a ieșit mai lung decât îmi imaginam eu că va fi acest articol. Dar mă bucur că am mai stat de „vorbă”. Așteptăm sezonul 2.

And Just Like That… Tu ce părere ai?

Tu ce zici despre asta?