Autonom ajută ONG-urile implicate în lupta împotriva coronavirusului!

Prin intermediul SuperBlog, cea mai logevivă competiție de blogging creativ din România, am avut ocazia să cunosc nu numai mulți oameni talentați, dar și sponsori ale căror servicii m-au convins să le devin (rămân) fidelă. Acesta este și cazul Autonom.

Ce reprezintă Autonom?

Autonom este o „rețea de mobilitate, cea mai extinsă din țara noastră, ce pune la dispoziția clienților soluții variate de transport și închirieri auto prin intermediul celor peste 40 de agenții prezente în peste 30 de orașe din România, Ungaria și Serbia”.

Pe scurt, dacă ai nevoie, din varii motive, să închiriezi o mașină, atunci poți apela cu încredere la ei. Cei de la Autonom sunt prezenți în 33 de orașe din România.

harta autonom

Autonom oferă mobilitate gratuită pentru ONG-urile implicate în lupta împotriva coronavirusului

Deși m-am „pensionat” și nu mai particip în calitate de concurent la SuperBlog, această „probă” nu a putut trece neobservată. Am zis că trebuie să #spredthenews și eu, ca să mă folosesc de hashtag-ul campaniei.

Încă de la jumătatea lunii martie, odată cu răspândirea coronavirusului și în țara noastră, trecem cu toții printr-o perioadă dificilă. Mai multe ONG-uri și fundații specializate contribuie activ la combaterea acestui virus și la sprijinirea celor afectați, în orice fel.

Ideea de mobilitate promovată de Autonom poate fi regăsită și în comportamentul adoptat de aceste organizații și de voluntari. Adică au ales să nu stea deoparte, cu mâinile în sân, și au sprijinit cum au putut spitalele și personalul medical. Cum? Prin donații de echipamente medicale sau o masă caldă, să livreze cumpărături sau medicamente acasă persoanelor din categoriile de risc sau aflate în izolare, să producă echipamente de protecție (măști, viziere) sau chiar dezinfectanți.

Așadar, Autonom pune la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor. În flota Autonom se regăsesc de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri.

Toți cei care au nevoie de sprijinul lor îi pot contacta astfel: 

 • pe e-mail: help@autonom.ro
 • la numărul de telefon: +40 747 277 610
Bineînțeles, s-au luat și anumite măsuri de prevenire împotriva COVID-19: 
  • După fiecare preluare/transfer, mașinile sunt dezinfectate, acordându-se o atenție deosebită tuturor mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.
  • După dezinfectare, fiecare mașină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minimum 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.
  • Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D (door-to-door) sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Ulterior, recomandăm ca mașinile să rămână neutilizate de către client timp de 24 h de la predare.
  • Toate cheile mașinilor, precum și documentele auto, sunt dezinfectate și neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.
  • Șoferii au primit numeroase informări, precum și mijloace de protecție (dezinfectant pentru suprafețe, măști de protecție, șervețele și dezinfectant pentru mâini atât pentru ei, cât și pentru pasageri).
  • Angajații Autonom din agenții vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi în gestionarea mașinilor și vor păstra distanța socială necesară în interacțiunea cu clienții.

Dacă știi pe cineva interesat, trimite-i aceste informații. Sau distribuie, pur și simplu, acest articol sau postarea de mai sus. Nu se știe pe cine poți ajuta cu un (atât de) simplu gest. ^_^

#staysafe #stayhome

2 Replies to “Autonom ajută ONG-urile implicate în lupta împotriva coronavirusului!

 1. Autonom este o agenție ok, însă serviciul de închiriere este cam dificil. În schimb pot să vă recomand o agenție, care are o platformă online super comodă pentru închirierea mașinii. Eu sunt mulțumit de experiența cu PriceCarz! Am găsit o gamă variată de mașini la prețuri accesibile, iar procesul de închiriere a fost rapid și fără complicații. Recomand cu încredere pentru oricine caută o soluție convenabilă și eficientă de închiriere auto.

Tu ce zici despre asta?