The Nun – Călugărița: Misterul de la mănăstire, filmat în întregime în România

De când am văzut că a apărut în cinematografe, mi-am dorit să văd filmul Călugărița. Mai ales când am aflat că a fost filmat în întregime în România.

Călugărița: Misterul de la mănăstire – horror, thriller, mister

..câte puțin din fiecare.

Eram curioasă de ce au venit americanii până aici să filmeze un film și mai ales ce locuri din România au crezut ei că ar fi ideale pentru un horror. Așa am aflat că The Nun a fost filmat la Castelul Corvinilor, Castelul Bethlen din Criş, în tunelele de la Mogoşoaia, în Sighişoara, la Copşa Mare, la Palatul Parlamentului şi în studiourile Castel Film. Chiar avem o țară ofertantă pentru astfel de subiecte. Păcat că nu explorăm mai mult această parte mai întunecată a turismului românesc. Ar putea ieși un brand de țară mult mai fain decât.. mna, vreo frunză sau ceva.

Al cincilea film din seria de groază The ConjuringThe Nun este regizat de Corin Hardy, iar acțiunea se întâmplă în mănăstirea Cârța, un așezământ monahal cistercian din Țara Făgărașului, atestată documentar pentru prima dată în 1202. 😀 După ce o măicuță se sinucide în condiții misterioase, părintele Burke și sora Irene (ce nu-și depusese încă jurământul) sunt trimiși de Vatican să cerceteze locul, cu care se presupunea că ar fi ceva în neregulă.
Ajunși în sat, cei doi se întâlnesc cu Frenchie, un tânăr francez de origine canadiană ce le ducea provizii măicuțelor din mănăstire. Tot el a descoperit și oribila scenă a sinuciderii prin spânzurare a uneia dintre surori.

Pleacă toți trei la mănăstirea cu pricina, dau de maica stareță (dubios personaj, ce-i drept), rămân peste noapte și, mna, previzibil, încep să se întâmple lucruri înfricoșătoare. Apare la un moment dat un fel de amuletă ce mi s-a părut a fi un element nou în cinematografie. Cel puțin, pentru mine. (Deși nu-s vreun etalon din acest punct de vedere, că nu am consumat cine știe câte filme la viața mea.) :))

Actrița Bonnie Aarons, în rolul Călugăriței malefice. Bună alegere! :)) (The power of makeup) 😀

Călugărița, detalii inedite de la filmări

Găsiți pe adevărul.ro câteva detalii inedite din culisele The Nun. Amintesc doar atât:

Designerul de producţie Jennifer Spence a construit un platou lângă Castelul Corvinilor şi o nouă intrare, pentru care a angajat artizani locali, şi totul a fost atât de convingător încât în momentul în care Bichir a intrat pentru prima oară pe noua poartă a crezut că este adevărata intrare în castel. De asemenea, proprietarii castelului au fost atât de încântaţi de porţiunea nou construită, încât au cerut ca platoul de filmare să rămână intact pentru îmbogăţirea castelului.

La Studiourile Castel Film a fost construit şi setul „The Tomb Room/Camera cavourilor“, iar în film vor putea fi observate o serie de măşti mortuare care au avut drept model feţele unora dintre cei mai importanţi membri ai echipei: regizorul Corin Hardy, scenaristul Gary Dauberman, directorul de imagine Maxime Alexandre şi producătorul executiv Michael Clear.

Călugărița, un film de văzut la cinema

The Nun a depășit celelalte filme din seria Conjuring, debutând pe primul loc în box office în cinematografele din Statele Unite, cu încasări de 53,8 milioane de dolari. În România, acesta s-a situat tot pe primul loc în box office, având cea mai bună lansare a unui horror.

Eu recomand să-l vedeți la cinema cât timp mai rulează pe marile ecrane. Nu cred că acasă ar fi avut același impact asupra mea, indiferent despre ce scenă vorbim. Nu (prea) m-a convins. Subiectul este ofertant, se putea mult mai bine. A, da! Un mare plus pentru coloana sonoră. 😀

Până data viitoare, aveți grijă de sufletele voastre! 😉

One Reply to “The Nun – Călugărița: Misterul de la mănăstire, filmat în întregime în România”

Tu ce zici despre asta?