Anul acesta, de 1 Martie, am purtat un Cărțișor de Autor!

În urmă cu vreo două săptămâni, la Muzeul Național al Literaturii Române a avut loc un eveniment deosebit dedicat Mărțișorului.

Cărțișor de Autor – Nichita Stănescu

Anul trecut, moara de hârtie a gândit un nou concept de mărțișor: o mini-cărticică handmade ce conține patru versuri ale unui poet român. Prima ediție a acestui mărțișor inovativ a avut-o pe Ana Blandiana drept autor de cărțișor. (Îmi este atât de dragă denumirea asta! :D)

Anul acesta, Nichita Stănescu a fost poetul ce a dat numele cărțișorului. Am fost acolo. Am trăit emoții, am ascultat oameni vorbind despre cel ce a fost Nichita, despre ce a reprezentat acesta pentru fiecare dintre ei, fie că l-au întâlnit au ba.

M-am bucurat tare mult să mă aflu într-o încăpere în care se regăseau Dora Stănescu, soția regretatului poet, Margareta Labiș, sora lui Nicolae Labiș, și Ana Blandiana. Un trio feminin formidabil, copleșitor.

Pe lânga prezența lui Grigore Leșe și a cântărețului de frumos Zoltan Octavian Butuc..

Pe lângă poza cu Ana Blandiana, am avut onoarea să îmi adaug portofoliului meu de poze cu oameni de seamă și această imagine:

Împreună cu Margareta Labiș, sora lui Nicolae Labiș

Ca o paranteză, las tot aici și amintirea emoțiilor pe care le-am avut atunci când am reușit să apar în aceeași fotografie cu Ilie Moromete Victor Rebengiuc.

Revenind..

Ce reprezintă moara de hârtie?

Moara de hârtie este un loc creat să aducă bucurie. A fost idee și vis, iar acum a devenit realitatea la care lucrăm în fiecare zi. Conceput ca un Atelier–muzeu, Moara de hârtie se dezvoltă ca un spaţiu ce reînvie, păstrează şi transmite mai departe tradiţii manufacturiere româneşti şi universale.

Și cum să nu te bucuri de o astfel de moară?
Scriu despre astfel de subiecte gândind că nu mă lupt cu morile de vânt..

One Reply to “Anul acesta, de 1 Martie, am purtat un Cărțișor de Autor!”

Tu ce zici despre asta?