Teambuilding, filmul. O poveste 100% fictivă inspirată din 100 de poveștie reale

Am fost și eu să văd Teambuilding, că prea i-au făcut toți reclamă bună. Plecând de la podcastul Țara arde sau Micutzu la Andi Moisescu sau diferite postări în social media ale unor personalități, toate m-au făcut să-mi cumpăr bilet ca să văd și eu care e faza cu filmul ăsta.

Bromania, Micutzu și Alex Coteț

Ei s-au ocupat de regie. În film mai apar și Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu, Nicu Banea, Vlad Ianus, Ionuț Rusu, Anca Munteanu. La final, veți mai avea o surpriză, dar nu vreau să vă stric plăcerea acelui râs neașteptat.

Sinopsis Teambuilding

Ca să fiu sigură că nu mă pierd în detalii sau că nu dau prea mult „din casă” (bine, și cu un pic de lene), vă las aici sinopsisul de pe Cinemagia:

Emil (Matei Dima) lucrează prea mult. Asta îi reproșează superiorii săi din corporația PLM Global. Astfel, pentru a-i mai tempera energia, domnul Oprea (Șerban Pavlu) îl promovează “pe orizontală” și îl face team-leader în departamentul de call center – ingrații corporației, unde liderul neoficial este morocănosul Horia (Micutzu).

Emil nici nu apucă bine să se integreze, că domnul Oprea vine cu o nouă propunere: să restructureze tot departamentul de call center și să-i înlocuiască cu inteligență artificială. Emil îi propune un pariu: dacă îi aduce Cupa Veseliei, cupa din teambuildingul anual care nu a fost niciodată câștigată de bucureșteni, veșnic victorioși fiind ardelenii, Oprea va păstra departamentul. Dacă nu, îi dă afară pe toți.

Astfel, Emil, împreună cu colegii săi, Lorena (Anca Dinicu), Horia (Micutzu), Onel (Nicu Banea), Dorina (Anca Munteanu) și Șerbănel (Vlad Ianuș), pleacă la munte în primul lor teambuilding unde se vor bate pentru Cupa Veseliei cu echipele PLM Global din Ardeal, Moldova și Oltenia.

Dacă la birou se comportau decent, în teambuilding este dezlănțuire maximă, iar Emil nu reușește să-i țină în frâu pe colegii săi “scăpați de acasă”. Oare cine va lua cupa anul acesta?

Teambuilding, cel mai de succes film din ultimii 30 de ani

Nu știu de ce din ultimii 30 de ani și nu din toate timpurile, dar parcă l-am auzit pe Micutzu într-un podcast spunând ceva de genul că doar perioada asta ar intra în calcul, anii de după Revoluție fiind mai potriviți pentru o comparație de felul ăsta. Din respect și modestie, cred. En fin.

Ceea ce știm sigur în legătură cu biletele vândute până azi de Teambuilding este faptul că:

  • în weekendul premierei, Teambuilding s-a situat pe primul loc, cu 1.967.373 spectatori și 4.915.006,64 lei încasări;
  • per total, filmul se apropie de 3,5 milioane de dolari încasări.

Deloc rău, aș spune. :))

Teambuilding a avut premiera în România pe 30 septembrie 2022 și încă mai rulează în cinematografe la momentul ăsta (06.11.2022).

În urmă cu ceva timp, a publicat Micutzu pe canalul lui de YouTube scena de mai jos, care n-a mai apărut în film. Dar mi s-a părut relevantă în contextul articolului de față. Poate vă ajută, pe lângă trailer, să vă faceți o idee despre ce s-a întâmplat în film.

Controverse, controverse…

Păi, se putea să iasă un film de genul ăsta și să nu existe și elitiștii de serviciu, care să se vaite de limbajul licențios sau de „pff, cât de prost e filmul ăsta”? Nu se putea. Că așa e-n tenis…

Eu am râs, mna. Poate că ăsta mi-e nivelul. :)) Râd la glume ușurele, la îndemână, la un film previzibil, dar și surprinzător prin interpretarea actorilor și scenariul super bine scris. Avem nevoie și de astfel de producții cinematografice care să-ți descrețească fruntea după o săptămână „de tras” la job (în corporație sau nu). Nu de alta, dar filme de festival am tot avut în ultimii ani. De ce e rău să faci (și) ceva comercial?

O poveste 100% fictivă inspirată din 100 de poveștie reale

Da, chiar așa e. Un scenariu fictiv, cu piese de puzzle așezate perfect pentru a obține un film de comedie. Dar cel mai important, cunoști și recunoști limbajul sau tipologiile corporatiste, mai ales dacă ai interacționat cu acest gen de oameni.

Eu zic să mergeți să-l vedeți. Dacă aveți chef, aruncați un ochi și la Mirciulică, am văzut comparații între cele două. Pe mine nu mă pasionează absolut deloc acel personaj, nu l-am urmărit, nu rezonez. Deci n-aș ști ce să vă spun. Dar, dacă l-ați văzut, poate îmi lăsați în comentarii părerea voastră.

Aș scrie Kind reminder, dar nu-mi permit. Aicișa nu e corporație. Și-mi sunt dragi cititorii mei. 😀

One Reply to “Teambuilding, filmul. O poveste 100% fictivă inspirată din 100 de poveștie reale”

  1. Si mie mi-a placut. Am fost cu toata echipa mea din corporatia rosu negru, dupa ce alti colegi din aceeasi corporatie deja faceau glume, ca si ei fusesera. Ne-am amuzat, filmul ne-a mai apropiat putin, mai ales ca apoi am mers si la o bere sa il comentam. Deci si-a atins scopul.

Tu ce zici despre asta?