Cod roşu în Serviciile Secrete – Angel has fallen (2019). Sau filmul ăla cu Morgan Freeman, Gerard Butler şi Vladimir Putin

Da, vara e pe sfârşite. Daaar, măcar ne putem delecta cu un film bun în acest sfârşit de august. Avanpremiera filmului Cod roşu în Serviciile Secrete (2019) ni-i aduce pe marile ecrane pe Morgan Freeman şi Gerard Butler într-un film a cărui acţiune se învârte în jurul Serviciilor Secrete ale Statelor Unite ale Americii. La final, pe undeva, apare şi Putin.

Angel has fallen (2019), câte puţin din thriller, acţiune, comedie

Ideea ce stă la baza filmului este relativ simplă şi, cumva, actuală. Are loc un atentat asupra preşedintelui SUA, Allan Trumbull (Morgan Freeman), iar Mike Banning, chiar garda de corp a oficialului, este acuzat de plănuirea acestui atac cu drone. După o urmărire “ca în filme”, agentul serviciilor secrete reuşeşte să scape de autorităţi şi, dat fiind în urmărire generală, acesta se chinuie disperat să găsească o cale de a-şi demonstra nevinovăţia.

Apropo de autorităţi, rolul poliţistei este jucat de Jada Pinkett Smith, adică Fish Mooney din serialul Gotham. Dacă ştiţi. 😀

În tot haosul generat de un plan diabolic de a-l îndepărta pe preşedinte de la conducere, Banning are parte de ajutor neaşteptat. Bineînţeles. :)) Partea de amuzament provine chiar de la un personaj care intervine pe parcursul acţiunii şi care, veţi vedea, va juca un rol important în deznodământ.

Cod roşu în Serviciile Secrete, disponibil de vineri, 30 august #lacinema

După Cod roşu la Casa Albă (Olympus has fallen) – 2013 şi Cod roşu la Londra (London has fallen) – 2016, Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul acesta de agent de Securitate “greu de ucis” (spre imposibil). :)) Ce spune el despre asta?

,,Sunt de-a dreptul entuziasmat de revenirea mea în filmele din seria ,,Cod Roşu”. Mi-a plăcut posibilitatea de a duce personajul la un alt nivel. Chiar dacă aparent Mike Banning corespunde tiparului de ,,băiat rau”, el este de fapt un individ extrem de uman, care de-a lungul filmului se face cunoscut în profunzime. Mai mult de atât, mi-a plăcut că el se lasă descoperit cel mai bine în cadrul scenelor pline de acţiune. Aşa că, dacă ar fi să concluzionez, pentru mine ,,Cod Roșu în Serviciile Secrete” este un film: brutal, nebunesc, plin de scene de luptă epice şi în acelaşi timp o poveste dramatică şi plină de umor”.

Veţi face legătura cu multe aspecte din realitatea de astăzi şi, poate, vă veţi simţi la fel ca mine: mici şi neajutoraţi, într-o lume ce ne depăşeşte cu mult sfera noastră de cunoaştere. Şi înţelegere.

Filmul, distribuit în România de Vertical Entertainment, durează 120 de minute şi vă recomand să rămâneţi la locurili voastri până se aprind luminile în sală. Nu ca aseară, când jumătate de public s-a ridicat să plece şi s-a oprit pe culoar. :/ La final, după câteva rânduri de credits, vor mai fi nişte faze haioase. Lăsaţ’ oamenii să să uite frumuşăl la ele.

Tu ce zici despre asta?