Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu – Un eveniment special dedicat oamenilor excepționali

Nu știu cum ești tu și cum preferi să-ți petreci timpul (liber), dar mă bucur că te afli pe blogul meu și ai ajuns să citești aceste rânduri. Asta înseamnă că ai dat click pe link și nu te-ai rezumat la a citi doar un titlu și a da scroll mai departe. 🙂

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu – Un eveniment special dedicat oamenilor excepționali

Astăzi, îți povestesc câte ceva despre acest eveniment de excepție, despre care mi se pare că nu se vorbește prea mult. Și mai important, că nu se scrie despre oamenii aceștia extraordinari pe care țara noastră îi are, profesioniști pasionați și dedicați ce fac cinste României în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. De fapt, meritul organizatorilor constă chiar în acest lucru: aduc în fața publicului poveștile oamenilor excepționali din atât de multe domenii. Iar asta, prieteni, nu este deloc puțin lucru.

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu m-a adus din nou, după câțiva ani, la Ateneul Român.

M-am bucurat de invitația lui Bogdan și am acceptat cu mult entuziasm. Auzisem și în trecut de acest eveniment, dar nu avusesem onoarea de a mă număra printre participanți. Până acum. Adică până pe 16 octombrie 2022, atunci când a avut loc cea de-a noua ediție a unuia dintre cele mai mari evenimente culturale din țară.

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu este organizată anual de către Fundația Alexandrion încă din 2014. După doi ani în care s-a organizat fără public (din cauza pandemiei), iată că m-am putut bucura, alături de aproximativ 600 de invitați, de o decernare de premii speciale, într-un cadru splendid – sub impresionanta cupolă a Ateneului Român.

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu premiază personalități excepționale care, de-a lungul carierei, au contribuit substanțial la dezvoltarea societății românești în domenii precum: 

  • film – Dan Pița a câștigat premiul pentru cariera de excepție;

  • istorie – Dragoș Sebastian Becheru – premiul pentru lucrarea „România și problema petrolului 1969 – 1981”;

  • teatru – Gigi Căciuleanu – premiul pentru opera „Omnia” și spectacolele antologice din stagiunea 2021-2022;

  • arhitectură – Arh. Cristina Olga Gociman – premiul pentru lucrarea „Consolidare, restaurare, restituire Castelul Ion Oteteleșanu”;
  • arte plastice, Anghel Gheorghe – premiul pentru cariera de excepție;

  • literatură Dumitru Radu Popescu – premiul pentru volumul „O sută și una de poezii”;

  • muzică Ruxandra Donose – premiul pentru cariera de excepție.

Pe lângă acestea, Fundația Alexandrion a acordat și premii speciale.

Bineînțeles, dacă ajungi la Ateneu, nu ai cum să nu te minunezi de decor, de picturile de pe tavan, de toată atenția la detalii sau de arhitectura deosebită.

Gala a fost completată și de momentele muzicale de excepție, ce m-au emoționat până la lacrimi, pe alocuri.

 

Evenimentul a fost transmis integral și a putut fi urmărit pe 18 noiembrie, de la ora 23:00, pe Digi24. Din fericire, înregistrarea a fost postată și pe canalul de YouTube Alexandrion Group. Așa că vă las să vă bucurați de aproape două ore de… excepție.

2 Replies to “Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu – Un eveniment special dedicat oamenilor excepționali

Tu ce zici despre asta?