Nordic Film Festival revine la Bucureşti! Cinci zile de incursiuni într-un “spaţiu atipic şi eterogen”

Între 19-23 februarie, capitala va fi gazda celei de-a doua ediţii a evenimentului Nordic Film Festival. Vor fi cinci zile de proiecţii premiate, cu un program ce cuprinde 18 pelicule de lungmetraj și o selecție de scurtmetraje prezentată în deschiderea festivalului.

Organizatorii şi-au propus să provoace publicul să descopere un spaţiu cinematografic atipic şi eterogen şi ne invită să vizionăm filme realizate de cineaşti din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Voi participa în calitate de blogger acreditat al Nordic Film Festival

Voi încerca să fiu prezentă la proiecţia cât mai multor filme, mai ales că mă fascinează lumea asta a vikingilor, a ţinutului aurorelor boreale, a ţinuturilor nordice, în general.

„La școală învățăm că ținutul nordic este plin de fiorduri, lacuri, o natură fascinantă și resurse din belșug. La știri, aflăm că Țările nordice au cel mai ridicat nivel de trai și cei mai fericiți oameni din lume. Iar din aceste filme descoperim ce îi face pe nordici cu adevărat speciali. Observăm cum reacționează ei când cotropitorii vor să pună mâna pe resursele lor, când cei mai fericiți oameni din lume dau de probleme sau când într-o comunitate mică apar personaje ce distrug acea ordine perfectă a lucrurilor. Prin aceste filme putem arunca o privire atât în istoria lor cât și în societatea modernă și putem extrage și noi din valorile nordice și din ceea ce îi face pe ei unici”, spune Vlad Rotaru, selecționerul festivalului.

Indiferent de ce preferinţe ai în materie de filme, vei găsi ceva să-ţi placă la #NFF. De la dramă, comedie, documentar și filme pentru copii sau scurtmetraj, proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba engleză, cât și în limba română.

Vă puteţi achiziţiona bilete de aici sau direct de la casieria sălii de cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia, nr. 77), iar pe pagina de Facebook găsiţi mai multe detalii despre filmele Nordic Film Festival de anul acesta.

La prima ediţie, cea din februarie 2018, nu am participat. Mă bucur că am aflat de el de această dată şi voi reveni cu impresii.

Mă puteţi urmări şi pe pagina de Facebook a blogului, pentru poze şi impresii la cald despre ce se va întâmpla pe acolo.  See you soon! Sau să zic Ses snart? 😀

2 Replies to “Nordic Film Festival revine la Bucureşti! Cinci zile de incursiuni într-un “spaţiu atipic şi eterogen”

Tu ce zici despre asta?