Bullet Train – Sau cum să râzi pe bune în Trenul asasinilor

Dap, am fost din nou la o super avanpremieră – Bullet Train, cu Brad Pitt.

Csf, așa-i viața de content creator. :)) Ideea e că pot să văd niște filme și apoi să vin aicișa să vă povestesc frumușel despre ele. Dacă mi-au plăcut sau ba, dacă vă recomand să le vedeți la cinema și altele de genul. Fără aerele alea de atotștiutoare sau critic de film.

Bullet Train – Sau cum să îți iei viteză într-o lume-mozaic

Mi s-a părut un amestec bun între America, Japonia, lumi de mult apuse, bătaie „ca-n filmele cu Jackie Chan”, acțiune și umor. Daaar. Cu cel puțin la fel de multă violență. Au fost unele faze la care am tresărit sau pur și simplu am simțit nevoia să mă uit în altă parte*.

*Deși recunosc că era destul de greu, ținând cont de imensitatea ecranului din IMAX Afi Cotroceni. :))

Cert este că nu ai cum să te plictisești. Se întâmplă multe lucruri, totul amplificat și de locul desfășurării acțiunii: trenul asasinilor, un tren de mare viteză din Japonia. Apropo de acțiune, haideți să vă zic un picuț cum stă treaba:

Cinci asasini, aflați în același tren, descoperă că, deși nu se cunosc, au totuși ceva în comun…

Cam seacă descrierea de pe IMDb, respectiv Cinemagia. Dar, ce-i drept, dacă te apuci să povestești, iese o harababură. Începutul pare mai greuț, devii confuz cu fiecare minut ce trece, dar totul este atât de alert încât nu te plictisești. Te ține acolo, cum s-ar spune.

Apoi… Începi să înțelegi. Toate piesele se așază frumos în fața ochilor curioși, iar tabloul devine din ce în ce mai clar. Totul se leagă și curge fain. Și repede, extrem de repede. Asta se poate observa și din trailer.

Rețeta este simplă: un personaj negativ trebuie învins pentru restabilirea ordinii

Acțiunea se învârte în jurul asasinului Ladybug (Brad Pitt) ce primește o misiune extrem de ușoară, aparent: să urce într-un tren, să găsească o valiză, apoi să coboare cu ea. În același timp și… tren, se aflau și alți asasini (în căutare de valiză sau răzbunare): Lemon (Brian Tyree Henry), Tangerine (Aaron Taylor Johnson), Prince (Joey King), Hornet (Zazie Beetz) şi Wolf (Bad Bunny).

Vă recomand să vedeți filmul Bullet Train sau, așa cum îl găsiți în cinematografele de la noi, Trenul asasinilor. Este ușurel, relaxant, presărat și cu vorbe de duh. Deși profunde, ele vor stârni mai degrabă râsul decât să vă trimită în starea de meditație. Aflăm și povești încă vii despre regi de demult, cu catane, trădări și intrigi.

Bullet Train, din 5 august, la cinema

Gen: Acțiune, thriller, comedie
Nerecomandat persoanelor sub 15 ani
Durata: 126 minute
Premiera internațională: 3 august 2022 (Distribuitor Sony Pictures Entertainment)
Premieră în România: 5 august 2022 (InterComFilm Distribution)

Și avem și pisici. De-alea… veninoase.

Tu ce zici despre asta?