5 beneficii ale masajului de relaxare. Toate încercate pe pielea mea :D

Îmi doream de multă vreme să ajung într-un salon de masaj. Dorința mi-a fost ascultată și iată-mă pe la începutul lui februarie pășind în recepția salonului Urban Masaj. Era marți, miezul zilei. Recunosc că eram nerăbdătoare. În general, mi-e foarte greu să mă relaxez. Sunt mai mereu încordată și, până nu mă concentrez puțin, nu mă pot destinde cu adevărat. Așadar, voucherul primit cadou de la Moș Crăciun mi-a mers la inimă. <3

urban masaj

Tipuri de masaj

În funcție de obiectivul pe care și-l propune, masajul poate fi de mai multe feluri:

 • masaj de relaxare;
 • masaj terapeutic;
 • masaj de întreținere;
 • masaj anticelulitic;
 • masaj sportiv;
 • masaj pentru stimularea reflexelor (reflexoterapia);
 • masaj facial;
 • masaj capilar;
 • masaj pentru slăbit.

Tehnici masaj de relaxare

Dintre toate acestea, astăzi voi vorbi despre masajul de relaxare, aceasta fiind prima experiență de acest fel și, cu siguranță, nu ultima.

Masajul de relaxare poate fi realizat de sus în jos (dinspre cap spre picioare) sau invers. După ce m-a învelit cu un prosop pufos și moale, mi-a dezvelit tălpile și a început printr-un masaj ușor, cu ulei cald. Bineînțeles că la început a trebuit să fac eforturi pentru a reduce crisparea. :)) După doar câteva minute însă, am început să intru în acel ritm, să ascult muzica și să mă bucur 100% de experiență.

A continuat cu fiecare picior în parte, cu spatele, cu mâinile, apoi cu gâtul, capul (ceafa, urechile și tâmplele). A fost atât de bine…

5 beneficii ale masajului de relaxare

 • Masajul de relaxare… ăăă… relaxează. :))

Și mai mult de atât, ajută la calmarea durerilor fizice, întâlnite la orice vârstă. Acesta are un rol esențial în generarea unei stări de bine și a unei senzații de confort. Sunt recomandate două ședințe pe lună, dar eu aș spune că și la una-două luni dacă ajungi, nu vei regreta niciun leu investit într-o astfel de experiență. Așa cum mergem la salon pentru manichiură sau tuns, așa ar trebui să avem grijă și de psihicul nostru. Mai ales cu tot stresul cotidian.

 • Masajul de relaxare te ajută să dormi mai bine.

Am resimțit din plin acest beneficiu al masajului de relaxare. 😀 După ședință, mi-am simțit corpul. Da, înainte de toate, asta mi-a fost cea mai importantă primă impresie: mi-am simțit corpul. Fiecare centimetru de piele, de trup, din creștet până în degetul mic de la picioare. Apoi senzația de corp ușor, mișcări mai lejere, senzația de încordare din zona spatelui, omoplaților și gâtului dispăruse… Iar somnul de după a fost magic! 😀

 • Masajul de relaxare înfrumusețează aspectul pielii.

Nu numai masajul anticelulitic cu bambus ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Poți apela cu încredere și la un masaj de relaxare pentru un aliat în lupta cu celulita. Doamna de la salon mi-a explicat cum, prin masaj, are loc stimularea circulației limfatice, ceea ce determină eliminarea toxinelor și a celulelor de grăsime.

 • Masajul de relaxare ameliorează migrenele și stimulează imunitatea.

Și bineînțeles că migrenele sunt și ele diminuate. Eu nu mă mai confrunt de ceva vreme cu ele decât ocazional, dar poate că a avut și masajul o contribuție la asta. Am citit undeva că s-a demonstrat că o singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice asupra pacienților care suferă de migrene cronice.

 • Masajul de relaxare îmbunătățește postura corpului.

De foarte multe ori, venim din copilărie cu o postură greșită. Ba din cauza ghiozdanului prea greu, ba din cauza vreunei afecțiuni sau a statului greșit în bancă, coloana ne este afectată pe termen lung. Și eu am o astfel de problemă. Nu pronunțată, dar e acolo. Mai ales că, încă de la primul job, treaba mea s-a desfășurat pe un scaun de birou în fața calculatorului.

Pentru a ajusta aceste devieri este nevoie de un masaj de relaxare pe săptămână, deci ar fi un „tratament” în toată regula. Cert este că am avut parte de ceva schimbări în corp, nu știu dacă în privința posturii, ci în starea de bine, deci și în a merge cu spatele drept, privind în față, cu zâmbetul pe față…

 

Pe lângă toate aceste beneficii ale masajului de relaxare, pot adăuga și îmbunătățirea tonusului muscular, a tensiunii și a circulației sanguine. Mai multe detalii găsiți în articolul de aici.

Voucherul primit cadou de mine cu ocazia Crăciunului a fost de la Urban Masaj. M-a bucurat tare mult experiența asta și mi-aș dori să le trec pragul cât mai curând pentru un nou masaj. Voi opta pentru cel cu pietre calde… Mmmm…

urban masaj salon de masaj bucuresti
Salonul Urban Masaj

Plus că acolo se întâmplă și niște ateliere interesante despre reiki sau alte tehnici de relaxare. Aruncați o privire pe pagina lor de Facebook – Urban Masaj.

Tu ce părere ai despre masajul de relaxare?

Ai fost la un astfel de salon? Cum ți s-a părut?

Dacă nu ai fost, ți-ai dori să mergi?

Tu ce zici despre asta?