Vineri și sâmbătă voi fi la Muzeul Astra din Sibiu! #artă #cultură #tradiție

Mă bucur tare mult să vă anunț că vineri și sâmbătă, adică pe 27 și 28 iulie, voi participa la câteva evenimente organizate de Complexul Naţional Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.

Ce se întâmplă la Muzeul Astra?

Despre muzeu vă voi povesti mai multe în articolul pe care îl voi scrie după. 😀 Cu fotografii, imagini video. Tot. 😀

Toate imaginile din articol sunt preluate de pe pagina de Facebook a Muzeului Astra din Sibiu.

Am acceptat cu drag invitația de a (re)descoperi diferite activități culturale cu și despre arta tradițională românească. Ediţia din acest an a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” reuneşte 260 de participanţi, din 32 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și municipiul București, dar şi din străinătate. Voi putea asista la:

  • un workshop interactiv Arta confecţionării figurinelor alebrijes în tehnica papier maché susţinut de artişti din Mexic,
  • un workshop interactiv Arta împletitului susţinut de elevii din Republica Bulgaria
  • un workshop interactiv Arta decupării hârtiei, Caligrafie chinezească și confecționat măști de operă susţinut de reprezentanţii Institutului Confucius Sibiu, ULBS Sibiu.
  • Plus multe altele.

Între 25 – 29 iulie – Cea de a X-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”

Şi în acest an, în paralel cu Olimpiada, se va desfăşura cea de a X-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară.

Elevii înscrişi în concurs vor participa la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, dantelă cu suveica, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști.

Voi vă dați seama câte meserii au dispărut? Atât de frumoase, cu resurse naturale, (aproape) la îndemână.. Citiți toată înșiruirea, vă rog! Cu voce tare. Brodat, cusut, confecționat opinci.. România mea dragă! Olărit, confecționat măști..

Ești din/prin Sibiu? Vino și tu!

În zilele de vineri şi sâmbătă, 27, respectiv 28 iulie, participanţii vor demonstra cât de iscusiți sunt în practicarea meșteșugului preferat și publicului vizitator din centrul Sibiu, respectiv la Casa Artelor, în Piaţa Mică.

De-abia aștept să-mi revăd Sibiul.. Revin cu impresii. Tschüss! ^_^

One Reply to “Vineri și sâmbătă voi fi la Muzeul Astra din Sibiu! #artă #cultură #tradiție”

Tu ce zici despre asta?