VIA – Prima aplicație mobilă pentru tinerii adulți afectați de cancer din România

Știu că subiectul nu este deloc unul plăcut. Ba chiar este unul extrem de delicat, despre care îmi este destul de dificil de scris. Dacă nu te afli în situația în care tu sau o persoană dragă suferă de cancer, cu siguranță te ferești de orice are legătură cu boala asta cruntă. Știu. Știu pentru că așa fac și eu. Dar azi am ales să scriu. Nu despre cancer, ci despre tinerii afectați de el.

Mai exact, despre VIA.

VIA – prima aplicație mobilă pentru tinerii adulți afectați de cancer din România.

Dincolo de șocul aflării veștii, dincolo de diagnostice, analize și terapiile dureroase, tinerii bolnavi aleg să se izoleze, căzând practic în capcana unei vieți lipsite de socializare și, implicit, a stării de bine pe care ne-o pot aduce ceilalți.

Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de înfruntat un diagnostic precum cancerul. Asociaţia Little People România a observat cu ce probleme se confruntă aceşti tineri adulţi care sunt diagnosticaţi cu cancer şi au venit în ajutor lor cu aplicaţia mobilă VIA, acolo unde găsesc tineri cu aceleaşi probleme ca ei.

Este important de știut faptul că aplicația adună laolaltă și tinerii ce au scăpat de această boală. Mi se pare că treaba asta le-ar aduce speranță celor ce suferă (încă) de ea, sau o mica bucurie măcar. Bucuria că există șanse. Există, așadar, și cazuri fericite. Poate fi oricine în fericita situație. Iar tinerii pot vorbi despre acest lucru prin intermediul VIA, fapt ce îi va ajuta să înfrunte singurătatea.

Această campanie este concepută pentru tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani.

Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară.

Ei bine, pe cei de la Lidl i-am văzut implicați în tot felul de activități ce au drept target tinerii (vezi festivalul Electric Castle sau diferite evenimente – Food Bloggers, de exemplu). Iată că această campanie se desfășoară și cu sprijinul lor. Go, go, Lidl! 😊

De unde poți descărca aplicația VIA?

Aceasta este disponibilă pe telefoane mobile cu sisteme de operare iOS și Android și poate fi descărcată gratuit din iTunes sau GooglePlay.

Te implici și tu?

Dacă ești blogger, influencer sau un om cu oarecare expunere în online, poți da o mână de ajutor! Preia informațiile acestea și scrie despre aplicația VIA. Dacă dorești mai multe informații, trimite-mi un e-mail pe adresa vorbim@georgianamihaila.ro și îți voi trimite acolo brief-ul.

De asemenea, orice share al acestui articol poate ajunge la acești tineri care trebuie să afle că există un spaţiu securizat, virtual, în care pot comunica între ei, își pot împărtăși experiența liberi, pot pune întrebări, aflând astfel răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.

Mulțumesc pentru timp și atenție!

One Reply to “VIA – Prima aplicație mobilă pentru tinerii adulți afectați de cancer din România”

  1. bună inițiativa oamenilor ăstora, și norocoși cei care trăiesc să povestească experiența lor. despre cancerul ăsta ar fi multe de spus. când te gândești câți bani se strâng pentru cercetare, donații, campanii și așa mai departe, și toate astea pentru ce? de 50 de ani se caută tratement pentru cancer și nici până azi nu s-a descoperit nimic. aceleași tratamente standard, aceleași protocoale criminale, aceiași oameni morți prin spitale. ar fi bună o aplicație care să vorbească oamenilor și de alternative la tratarea cancerului, să le spună mai exact ce este cancerul și ce riscuri implică tratarea lui prin tratamentul standard. că omul bolnav de cancer ar fi mai câștigat dacă nu s-ar uita în gura medicului oncolog ca la dumnezeu. ar trebui să-i spună cineva că medicul oncolog nu-l va ajuta cu nimic, poate doar să-i citească necrologul…

Tu ce zici despre asta?