VIDEO. Kitul vloggerului începător. De ce anume ai nevoie pentru a-ți deschide un canal de YouTube?

Am postat anul trecut, pe canalul meu de YouTube, un video despre kitul vloggerului începător. M-am gândit că un astfel de clip (sau articol) ar fi util pentru anumiți oameni ce vor să-și deschidă un canal de YouTube și nu știu de unde să pornească. Așadar…

De ce anume ai nevoie ca vlogger începător?

Ca să fie mai ușor de reținut, am împărțit ideile în cinci categorii:

  • imagine – adică ai nevoie de o cameră să te filmezi. Fie că vorbim de un DSLR, un mirrorless sau, pur și simplu, un telefon, trebuie să te asiguri că ai acest device atunci când te apuci de vlogging. Altfel cum ai putea să creezi conținut video? Dooh. :))
  • sunet – La început, am înregistrat totul cu microfonul camerei sau al telefonului. Dar nu era chiar ce îmi doream. Așa că am investit într-o lavalieră. Și a meritat din plin! Am făcut un unboxing cu tot cu teste de sunet, iar diferența este clară.
  • lumină – Lumina este esențială pentru o fotgrafie bună, implicit pentru un video de calitate. Așa că, dacă îți dorești să creezi conținut pe care lumea să-l urmărească, fii atent la sursele de lumină din jurul tău. Cel mai indicat este să filmezi cu ajutorul luminii naturale. Dar, dacă nu poți face acest lucru întotdeauna, atunci ar fi indicat să-ți achiziționezi o lampă circulară (ringlight).
    Un clip care a avut succes pe canalul meu de Youtube este acela în care fac unboxingul ringlight-ului. Adică al „inelului meu de lumină”, cum îmi place mie să-i spun. :)) Am încurcat eu niște pași la un moment dat, dar hei! m-am descurcat de minune fără instrucțiuni (nu existau în colet).
  • conținut – Content is the kingDincolo de sunetul perfect sau imaginea ideală, conținutul este cel care face oamenii să se întoarcă pe canalul tău. Bine, și un thumbnail atractiv mai ciupește din click-uri. :))
  • instrumente conexe – Bineînțeles, pe lângă cele enumerate, în acest „kit” se mai află și un trepied, ar mai fi și un laptop și un soft de editare video. Aici, discuția s-ar lungi cu mult mai mult.

Kitul vloggerului începător

În clipul de mai jos, am dat mai multe detalii și despre ce folosesc eu. Nu am menționat trepiedul pentru DSLR, dar îl aveți acolo pe cel pentru telefon. O adevărată comoară la casa omului. 😀

Dacă ți-a plăcut, mă poți susține cu un Like și un Subscribe! Mulțumesc!

3 Replies to “VIDEO. Kitul vloggerului începător. De ce anume ai nevoie pentru a-ți deschide un canal de YouTube?

Tu ce zici despre asta?