The curse of La Llorona – Blestemul femeii care plânge

Gata, ne-am liniștit. A trecut Paștele, a trecut și 1 Mai. Nu era cea mai bună perioadă în care să vă vorbesc despre un film horror, chiar dacă The curse of La Llorona – Blestemul femeii care plânge a avut lansarea în cinematografe pe 19 aprilie, cu numai câteva zile înainte de Săptămâna Mare. Am fost la avanpremiera organizată de Vertical Entertainment şi m-am gândit să vă povestesc câte ceva despre o producţie cu un subiect cel puţin intrigant. 😀

The curse of La Llorona – Blestemul femeii care plânge

Titlul original: The Curse of La Llorona
Gen: Horror
Regia: Michael Chaves
Scenariul: Mikki Daughtry, Tobias Iaconis
Producători: James Wan, Emile Gladstone, Gary Dauberman
Distribuţia: Linda Cardellini, Raymond Cruz, Patricia Velasquez, Marisol Ramirez
Casa de producţie: New Line Cinema
Limba: Engleză
Lansare în România: 19.04.2019

The Curse of La Llorona, de Michael Chaves, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 26,5 milioane de dolari în weekendul premierei, potrivit boxofficemojo.com, citat de mediafax.ro.

Filmul începe cu o scenă în care o femeie îmbrăcată în alb îneacă doi copii într-un râu…

Acum, că regizorul a reuşit să ne capteze atenţia, ne readuce într-un Los Angeles al anului 1970, oraş în care Anna Garcia, o asistentă socială, se confruntă cu o situaţie departe de a fi confortabilă. O mamă tulburată este anchetată pentru că şi-ar fi pus în pericol cei doi băieţi şi a afişat un comportament cel puţin ciudat în timpul unei vizite la domiciliu.

Împotriva voinţei femeii şi în ciuda tuturor avertismentelor într-o limbă spaniolă stricată de engleză (sau invers), Anna a decis că este momentul să-i ia în centrul de plasament pe cei mici, până când anchetatorii vor ajunge la o concluzie în cazul lor. Din nefericire, în prima noapte, are loc un incident cel puţin straniu, iar cei mici sfârşesc pe asfalt, acoperiţi de câte un cearşaf alb… Spre disperarea mamei lor.

În acest moment, acţiunea filmului se mută exclusiv pe încercarea Annei de a înţelege ce se întâmplă cu viaţa ei. Și, mai ales, viața copiilor săi.

Pe parcurs, atunci când îi vedeam fața femeii care plânge, am avut impresia că o văd pe călugărița din filmul The Nun, film despre care am scris aici. Numai că, în locul hainelor de mănăstire, La Llorona își face apariția într-un veşmânt ce aduce cu o rochie de mireasă.

Ferește-te de groaznicul ei voal… Nu se va opri de la nimic pentru a atrage copiii în capcana ei.
Pentru că angoasa ei nu poate fi domolită. Nu există milă pentru sufletul ei.
…Și nu există scăpare de blestemul femeii care plânge.

Dacă sunteți admiratori ai acestui gen de filme, atunci The Curse of La Llorona este un film pe care trebuie să-l vedeți. Bu-hu-huu.. :))

Tu ce zici despre asta?