Misterul ceasului din perete – A sosit timpul..

A sosit timpul (ce paralelă simplă cu privire la titlul filmului, hă?) să vă vorbesc despre Misterul ceasului din perete, pe numele lui gotic americănesc: The house with a clock in its walls.

The house with a clock in its walls, întâi cartea, apoi filmul

Ecranizarea filmului Misterul ceasului din perete a avut la bază cartea omonimă, scrisă de John Bellairs în 1973.

Lewis Barnavelt, un băiat rămas orfan la vârsta de 10 ani, este trimis în Michigan pentru a trăi împreună cu unchiul său, Jonathan. Încă de la început, copilul își dă seama că este ceva în neregulă cu casa unchiului său (cam ciudat, ce-i drept). În scurt timp, obiectele și tablourile din casă prind viață, iar lumea din jurul băiatului abundă în magie, transformându-se într-un tărâm de poveste.

Fermecat de vrăjile unchiului său (mediocru :)), dacă mă întrebați pe mine), copilul își dorește să învețe și el arta aceasta a magiei. Cum-necum, reușește să trezească morții, să-i ridice la propriu din mormânt. 😀 De aici, o întreagă aventură…

Care e faza cu ceasul ăsta misterios, cred că vă întrebați. Ei bine, dacă v-aș spune, nu v-ați mai uita la film, no? :)) Daaar. Ideea e că, așa cum bine știm toți, în magie nu există numai vrăjitori buni… Iar personajul negativ din film este Isaac Izard, un vrăjitor malefic care dorea să provoace Apocalipsa, astfel încât să poată vedea ce se întâmplă după aceea.

Așadar, el a construit un ceas fermecat cu magie neagră, ce numără descrescător. Când acesta va ajunge la zero, va veni și sfârșitul lumii. Acest ceas se află în casa acestuia, unde acum locuiește unchiul Jonathan. În aceste condiții, Lewis și Jonathan trebuie să găsească ceasul înainte de a fi prea târziu…

Misterul ceasului din perete, un film pentru toată familia

Regizorul Eli Roth reușește să construiască un fir narativ destul de simplu, filmul fiind mai mult dedicat copiilor și nivelului acestora de a urmări acțiunea. Misterul ceasului din perete este considerat a fi un fantasy-horror pe care îl pot urmări și copiii. Eu aș merge într-acolo încât să spun că numai ei, dar asta e altă poveste.. :)) Cert este că aceștia vor fi foarte încântați de lumea aceasta fantastică, în care fotoliul este umanizat, tablourile prin viață, iar puterile magice te ajută în viața de zi cu zi, mai ales în probleme existențiale de la… școală. :))

Owen Vaccaro, în rolul lui Lewis Barnavelt

În concluzie, recomand filmul dacă vă plac thrillerele din genul fantastic, presărate cu ceva mister și glazură de SF. Și se pare că românilor au fost curioși să descopere Misterul ceasului din perete, ținând cont că, în weekendul lansării – 28 septembrie, acesta s-a situat pe locul 2, cu încasări de 357.251,77 ron. 😀 Cert este că te face, ca adult, să te simți din nou copil. Chiar și numai pentru o oră și jumătate. ^_^

Distribuitorul internațional al filmului este Universal Pictures, iar în România, Vertical Entertainment. Cu această ocazie, vă recomand să (re)citiți articolul meu despre Muzeul ceasului din Ploiești.

Tu ce zici despre asta?