Marry Me – Mărită-te cu mine (2022), filmul de care ai nevoie când vrei să uiți

Deși ar fi trebuit să particip la avanpremiera acestui film, nu am mai putut ajunge. Așa că m-am bucurat să văd Marry Me – Mărită-te cu mine pe 1 Martie la cinema. În pline vremuri nesigure, printre anxietăți și știri despre războiul de la granița noastră, mi-am zis că o ieșire de Mărțișor mi-ar prinde bine. Și chiar așa a fost.

Marry Me – Mărită-te cu mine (2022), o poveste de dragoste clasică în timpuri… moderne

Recitind subtitlul ăsta, îmi dau seama că nu e chiar cel mai inspirat. Adică „timpuri moderne”? Cine mai zice așa ceva? :))) Ei bine, eu. De dragul redării unei idei. Așadar, avem așa:

  • un cuplu celebru urmează să se căsătorească în fața milioanelor de fani din social media, în timp ce cântă melodia ce dă titlul filmului;
  • avem și intrigă, una clasică – se întâmplă ca el să facă o nefăcută, iar ea află fix până să urce pe scenă, înainte de Marea Nuntă în Direct;
  • ea se hotărăște să anuleze nunta, iar în timpul show-ului, alege un tip anonim pentru a se… mărita cu el.

Vă sună cunoscut? Păi, da. Că e rețeta americană a unui film de succes. 😀 Mai ales atunci când îi iei pe Jennifer Lopez și Maluma în rolurile principale, ba chiar presari pe tot parcursul acțiunii piese originale, semnate de cei doi special pentru această producție cinematografică.

Kat Valdez (J Lo) și Bastian (Maluma), cuplul perfect pentru lumina reflectoarelor

…dar care păstrează aparențele numai de dragul urmăritorilor, fără ca fericirea individuală și cea a cuplului să fie primordiale.

În timpul spectacolului Marry Me, au fost câteva cadre ce ne-o înfățișează pe Kat Valdez rănită din dragoste, cu gândurile și angoasele unei femei dezamăgite, trădate, care se întreabă: Bun! Și acum, încotro? Ceea ce zicea acolo mi-a adus aminte de citatul lui Einstein:

Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.

Așa că trece la alte fapte. Alege un necunoscut din public, pe Charlie (Owen Wilson), un profesor de matematică adus cu forța la acel concert.

Ca să nu vă dau spoilere, mă voi opri aici din a mai povesti acțiunea filmului. Mă rog, „acțiunea”. :)) Dacă ai văzut mai mult de 9-10 producții americane de-a lungul vieții, te prinzi repede și vei anticipa imediat ce se va întâmpla pe tot parcursul filmului Marry Me. Dar de-aia am și zis în titlul articolului că te face să uiți. Pentru că e ușor, nu-ți complică existența, nu te pune pe gânduri, nu-ți omoară neuronii. :)) Deși, sinceră să fiu, poți trage ușor niște învățăminte despre social media, aparențe și ceea ce contează mai mult într-o viață de om. Sau de cuplu.

Înainte să închei, nu pot să nu amintesc faptul că m-am bucurat să-l revăd pe Samwell Tarly (John Bradley) din Game of Thrones.

Și… cam atât pentru azi. Ne recitim curând! Dacă ați văzut filmul, să-mi spuneți în comentarii părerea voastră. Tchuss!

Tu ce zici despre asta?