Îngerii lui Charlie s-au întors! Îi poţi vedea în acţiune din 29 noiembrie #lacinema

Avanpremiera filmului Îngerii lui Charlie (Charlie’s Angels) a readus în atenţia publicului serialul omonim al anilor ‘70, la 16 ani de la ecranizarea anterioară. De data aceasta, în regia lui Elizabeth Banks, actriță, regizoare, scenaristă și producătoare. Ca de obicei, nu am citit înainte absolut nimic despre film, ca să nu mă las influenţată de păreri. Sau de nota 3,9 de pe iMDB. Şi bine am făcut.

Îngerii lui Charlie – mai multe femei, mai mulţi “Bosley”, mai multe ipoteze

Banks semnează scenariul, inspirându-se dintr-o poveste semnată de Evan Spiliotopoulos şi David Auburn. Kristen Stewart, Naomi Scott și Ella Balinska sunt vedetele ce şi-au intrat extrem de bine în rolul de femei dure, dar seducătoare şi feminine în acelaşi timp.
Agenția de investigații condusă de misteriosul Charles Townsend și-a extins operațiunile pe tot mapamondul, iar misiunile au devenit tot mai complexe. Tocmai de aceea a fost nevoie de mai mulţi “Bosley”, adică un fel de locotenenţi sau oameni de legătură între Charlie şi echipele de îngeri.

Acţiunea se învârte în jurul unui proiect al savantei Elenei Houghlin (Naomi Scott). Aceasta a creat o sursă de energie sustenabilă ce are rolul de a revoluţiona alimentarea cu energie. Doar că, mna, există, ca întotdeauna, şi un revers al medaliei. Dacă sistemul ajunge pe mâini greşite, acesta ar putea deveni o armă letală.
Bineînţeles, trebuia să avem şi o intrigă. Acest sistem ajunge la niște personaje dubioase, iar Elena cea deșteaptă apelează la îngerii lui Charlie și pornesc împreună într-o adevărată aventură împânzită de intrigi care mai de care, presărate din plin cu acțiune și umor.

Un film cu şi despre femei puternice. Adevărate eroine, ce să mai..

Suntem în 2019, iar subiectul emancipării femeii merge până la confundarea acesteia cu bărbatul însuși. De aici și accentele puternic feministe de care a fost “acuzată” regizoarea. 

„Aceste personaje sunt nişte femei care lucrează într-o lume a bărbaţilor, trebuind să-şi găsească singure calea. […] În film chiar despre ele e vorba – eroismul de fiecare zi al femeilor care se încred în alte femei şi le susţin să reuşească în viaţă”, a spus, la un moment dat, Elizabeth Banks.

Oricum, nu cred că mai surprinde pe cineva faptul că ne dorim să vedem și femei-agent, nu numai luptători gen Men in black sau Terminator. 😀 Sunt inteligente, bine antrenate, curajoase și sunt mereu în pas cu vremurile. De ce să nu se vadă asta și pe marele ecran?

Printre bătăi şi împuşcături, mi-au atras atenţia ţinutele îngerilor ce numai inocenţi nu păreau. 😀 Designerul de costume Kym Barrett şi-a făcut bine treaba şi a ştiut cum să le pună în valoare pe fiecare în parte. Mi-a plăcut şi Kristen Stewart, dar parcă un pic mai mult Ella Balinska. Poate datorită slăbiciunii mele pentru brunete/mulatre? :))

A, da! Ariana Grande a creat cinci cântece special pentru noul „Charlie’s Angels”, iar pentru single-ul „Don’t Call Me Angel (Charlie’s Angels)” a făcut echipă cu Miley Cyrus şi Lana Del Rey. M-am trezit fredonând câte ceva în timpul filmului, dar așa, binedispusă. Mi-a plăcut!

E un film lejer. Are un final previzibil, dar te ține conectat în toate cele 119 minute.

Dacă l-ați văzut deja, ce părere aveți?

Dacă nu ați apucat încă, atunci trebuie să mergeți la cinema. Îl vedeți din 29 noiembrie, distribuit în România de Intercom Film.

Giiiiiiiiirl Poweeeeerrr! :))

Tu ce zici despre asta?