Doi ani de georgianamihaila.ro! O scurtă retrospectivă

Nu ştiu câţi dintre voi vă mai amintiţi povestea acestui bloguţ drăguţ (aşa cum îmi place mie să-l alint) – georgianamihaila.ro, dar am detaliat anul trecut în articolul despre povestea opisicaneagra.ro în online.

Pe scurt…

În octombrie 2017, am avut ceva probleme cu firma de hosting. Astfel că, după ce m-au anunţat că au dat faliment, eu nu am mai avut acces la server pentru a-mi salva baza de date. Am crezut că asta a fost cu toate scrierile mele.

Din nefericire, în aceeaşi perioadă, mi-a făcut probleme şi hard disk-ul laptopului şi nu credeam că mai pot recupera ceva de pe el, unde reţineam că aveam o salvare recentă a tuturor articolelor. Long story short, am stat fără blog aproape două luni, timp în care nu am mai avut chef de scris. Şi de nimic, în general. Nu puteam accepta ideea că opisicaneagra.ro nu mai există. De fapt, numele domeniului era în continuare al meu, însă complet gol… Până nu rezolvam cu hardul şi cu baza de date implicit, nu mi-am dorit să îl pun online.

Aşa că, pe 8 decembrie 2017, am luat decizia să-mi cumpăr domeniul cu numele meu. Aşa a apărut georgianamihaila.ro.

Mi-am propus să-mi păstrez oarecum aceeaşi direcţie, să promovez arta şi cultura, în general, să discut mai des cu oamenii (prin interviuri), să creez acea categorie atât de dragă mie – case memoriale – şi să scriu în continuare cronici despre cărţi, teatru, operă sau filme.

Una dintre secţiunile prin care se deosebesc cele două bloguri este negru pe roz, în care mi-am propus să dezvolt diferite subiecte de dezvoltare personală şi nu numai. Ţinând cont că prima facultate pe care am absolvit-o a fost cea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, subiectul nu-mi este deloc străin, fiind un domeniu ce m-a pasionat de-a lungul vieţii. Aşa cum îi spune şi numele, negru pe roz este categoria  în care mi-am păstrat “negrul” meu din scrierile mele obişnuite şi le-am adăugat unui fundal roz. Raţiune versus simţire. Sau aşa ceva.

În stilul meu, un subiect la care voi lucra mai mult în 2020

Mi-am dorit ca pe georgianamihaila.ro să vedeţi şi ceva „lifestyle”. Adică bucăţi din felul în care mă îmbrac, mă machiez sau îmi îngrijesc tenul. Sau ce produse mi-am mai luat, ce haine mi-au atras atenţia sau ce ojă a rezistat mai bine pe unghii… Se pare că, deși acord destul timp acestui aspect din viața mea, nu mi-am luat răgaz să și scriu/filmez despre asta. Sau poate că îmi place mai mult cum sună „se poARTĂ arta„…

Jurnalism sportiv, din ianuarie 2020, o nouă categorie pe blogul meu

Dacă tot se împlineşte anul de când am poposit în redacţia de sport a ştirilor de la Televiziunea Română, am zis că este cazul să mai public, măcar din când în când, articole din această zonă. În curând. ^_^

***

În același decembrie 2017, chiar de sărbători, mi-am recuperat și opisicaneagra.ro, blog ce a adunat vreo 11-12 ani (dintre care 8 pe WordPress, și aproape 5 pe domeniu propriu). Între timp, am câștigat și trofeul SuperBlog, am mai adăugat ceva articole pe acolo și am pus pe picioare un proiect la care visam mai demult – Fabrica de Poezie.

În final, îmi doresc ca bloguţul meu drăguţ să crească mare, să ajung să-i scriu povestea şi după alţi 2 ani. Sau 20.

La mulţi ani, colțul meu de #linişte!

2 Replies to “Doi ani de georgianamihaila.ro! O scurtă retrospectivă

Tu ce zici despre asta?