Digital Divas 2018. Sau despre motivație și autenticitate

Așa cum am tot postat pe conturile mele social media, am avut plăcerea să particip la Digital Divas 2018, un eveniment dedicat bloggerițelor de fashion și beauty. Desigur, vă întrebați ce caut eu acolo, ținând cont că nu activez în zonele respective. Ei bine, de vreo 2-3 ani prospectez piața asta și pot să spun că mă atrage ideea. Doar că nu mi-am găsit motivația să scriu despre modă și lifestyle.

Fashion mai puțin, make-up ceva mai mult.. 😀

Aici, pe blog, am creat categoria În stilul meu tocmai în ideea de a vă arăta ce fac eu în zona de lifestyle. Nișele mele sunt altele, merg spre cultură mai mult, dar m-am gândit că o pauză într-ale artei pot face. Pauză artistică la rândul ei. 😀 Voi scrie despre (alte) lucruri care îmi plac, pe care le-aș cumpăra sau pe care le port deja.

De la rujuri la parfumuri sau geluri de duș, de la botine la eșarfe cu crocodili, voi încerca să abordez o varietate de subiecte din zona de beauty & fashion. Am mai avut eu ceva încercări în a pune bazele unui blog cu și despre make-up, însă nu știu de ce am încetat să mai fac asta. Probabil, din lipsă de timp (și poate că nu era vremea pentru asta). În fine, here we are.. 😀

Digital Divas 2018. Despre motivație și autenticitate

În ediția de anul acesta, tema principală a fost cea a autenticității. Să fii real, adevărat, tu însuți/însăți, dar, dincolo de asta, să fii original. Schimbă perspectiva. Încearcă tot timpul ceva nou. Spun aceste lucruri ca și cum mi le-aș imprima mie în modul de a gândi toată activitatea mea în online. Deși primul gând care îți vine în minte este „de ce să mă apuc ȘI eu de treaba asta? Deja o face multă lume și o face bine, mai e loc și pentru mine?”, ieri am aflat (adică mi-am reamintit) că da, este destul loc pentru toată lumea. Important este să ai ceva de spus, de arătat, de povestit.

Sursă de inspirație…

Am reținut trei aspecte din discuția cu Dana Rogoz, câștigătoarea trofeului Digital Diva of the Year 2016 și 2017:

  • Schimbă sursa de inspirație – Toată lumea face la fel? Atunci încearcă tu ceva diferit. S-ar putea ca, dintr-o călătorie, să-ți găsești resurse interne mult mai autentice decât dacă ai încerca să recreezi ceva văzut la altă bloggeriță (de la noi sau din afară).
  • Păstrează un echilibru între cine ești în offline și ce arăți că ai fi în online. Este important să te recunoască lumea pe stradă (în sensul acela în care nu supra-editezi pozele) :)) și este ok ca, din când în când, să spui stop pozelor „prefabricate” și să te arăți așa cum ești. Oamenii apreciază sinceritatea. Este cazul și aici.
  • „Desigur, o fotografie poate fi cosmetizată, făcută dintr-un anumit unghi, conținând anumite elemente, atent alese, pentru că vorbim de o anumită estetică. Doar că, revin la întrebarea doamnei de la casa de marcat: „Vreți să faceți o farsă cuiva?” Cred că trebuie să ne gândim puțin în perspectivă. Cu atât de mult imagini perfecte în mediul online, o fotografie cu o fată nemachiată, dimineața, în pat, trezită din somn, ar putea să se considere a fi ceva urât. Și responsabilitatea nu stă doar pe umerii bloggerilor sau influencerilor sau cum vreți voi să îi numim. Contează și pentru ce apăsăm noi butonul de Like, adică ce alegem noi să validăm, ca și consumatori de social media, site-uri de lifestyle și bloguri. Cred că ține de o măsură, de un bun-simț.” (DanaRogoz.com)

De departe, prezența cea mai demnă de admirat a fost cea a doamnei Rodica Paléologue, fotomodelul senior care a cucerit lumea modei pariziene la 60 de ani. O adevărată lady, de o feminitate pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Chapeau bas!

Digital Divas Awards, gala de premiere a celor mai bune bloggerițe de fashion & beauty

După sesiunea de conferințe și un coffee break, iată-ne ajunși la Digital Divas Awards 2018. Este vorba despre gala de premiere a fetelor ce s-au înscris în concursul de bloggerițe de succes (în fashion & beauty, of course!).

De câțiva ani, podiumul este dominat de (cam) aceleași fețe/fete. După ce, în 2016 și 2017, câștigătoare a ieșit Dana Rogoz, anul acesta i-a venit rândul Alinei Ceușan să plece cu marele trofeu acasă.

Găsiți lista câștigătoarelor în postarea de mai jos.

Printre sponsorii principali ai evenimentului s-au numărat Avon Cosmetics (care ne-a și cadorisit la plecare cu produse pentru păr), After Eight (cu delicioase cocktailuri), vinurile Lillet, Samsung, Absolut (hâc!), Rowenta și oamenii cu înghețata aia faină, Haagen Dazs.

Bineînțeles că m-am revăzut cu oamenii mei, am mai schimbat un râs, două, am făcut un selfie, trei, și am plecat acasă cu avânt. Ne apucăm și noi de treabă ssssau..? :>

Tu ce zici despre asta?