Dalia Poleac a făcut din Haos Cosmos. Sau cum m-am jucat cu Femeia pe pereți.

Joia trecută am avut ocazia să particip la un eveniment diferit. Prin atmosferă, concept, oameni. Și idei.

Dalia Poleac, artist vizual și consultant în tendințe pentru industriile creative, a făcut din Haos Cosmos.

Simplu. Negru pe alb. Cu câteva dungi, fata asta mă oprește din scrolling să-mi pun mintea la treabă.

Talentata Dalia Poleac a adunat, într-un apartament din București, mai mulți oameni. Bloggeri, antreprenori, freelanceri, creativi co-creativi, toți implicați în proiectul HELP THE ARTIST, prima expoziție pop-up – organizată „pe loc” – din România.

Adică? Am ajuns și am ales. Am extras un plic alb în interiorul căruia am regăsit culoarea galbenă și cuvântul Femeia. Pe lângă acestea, ar mai fi fost alte cinci concepte inspirate din numele unor publicații românești vechi și noi: Adevărul, Libertatea, Gândul, Viitorul și Universul.

Bun, și ce fac cu Femeia și cu markerul galben? Co-creezi, mi s-a răspuns. Și am fost condusă aici.

Pentru amenajarea camerei de 15 mp s-au folosit 67 de ziare și reviste românești și străine, 15 mp de hârtie reciclabilă, 250 de metri de bandă adezivă, peste 50 de markere și carioci colorate.

„Folosește-te de orice imagine, orice spațiu din această încăpere și ilustrează ideea de femeie”, they said.

daliapoleac.com / presainblugi.com

Mi-am amintit de colajul meu făcut acum vreo.. hmm, 3 ani deja?

 

Am experimentat, m-am jucat cu idei și mi-am dat seama că, sub o altă formă, ceea ce exprimăm noi acolo este tot o poezie. Te joci cu metafore, cu subînțelesuri, cu ironii și sarcasm, cu adevăruri deranjante, cu dureri peste care se așterne timpul..

De ce?

Experimentul a avut ca scop promovarea conceptului de second hand media, a reciclării și reutilizării ziarelor și revistelor românești prin folosirea lor în procesul creativ.

Se propune o nouă perspectivă asupra mesajului jurnalistic, aceea de suport artistic pentru identificarea și generarea unor mesaje noi, la fel de unice ca participanții la un astfel de eveniment.

Nu o puteam spune mai clar, mai bine, mai concis. Am reținut și asta:

„Trăim în secolul vitezei. Singura opțiune pe care o mai avem este să reciclăm.”

Dalia Poleac

Suportul media utilizat de participanți va face parte dintr-o expoziție mai amplă, devenind la rândul sau suport pentru creațiile viitoare ale artistei. Așadar, va urma..

Nu uitați că.. se poARTĂ arta!

Tu ce zici despre asta?