10 seriale Netflix pe care trebuie să le vezi!

Da, știu! E vară, vrei concediu, plimbări, terase, dar eu zic să mai stai și prin casă. Pentru asta, uite aici…

10 seriale Netflix pe care trebuie să le vezi

1. Black mirror

Deși nu mi-am propus să fac un top 10 seriale Netflix pe care vi le recomand astăzi, nu cred că este o coincidență faptul că primul serial care mi-a venit în minte a fost Black mirrorOglinda neagră ne arată, după cum îi spune și numele, ceea ce vom deveni (sau am devenit deja?).

Episoadele nu au legătură unul cu celălalt, putând fi văzute pe sărite sau în oricare ordine doriți voi. Doar că, odată prinși în mirajul Black mirror, nu vă veți mai putea opri din binging. Cel puțin, eu așa am făcut.

Lumea prezentată în acest serial ar putea părea desprinsă din domeniul science fiction, dar nu puține vor fi momentele în care veți recunoaște multe elemente din film în lumea reală, înconjurătoare. Este înfricoșător pe alocuri, la modul că vei vedea lucrurile un pic altfel după ce îl vei vedea. Tocmai de aceea merită din plin!

2. Breaking Bad

Este imposibil să nu fi auzit de el. Dacă nu ați văzut încă Breaking Bad, lăsați tot ce faceți acum și apucați-vă de el. Nu știu cum să-l prezint altfel decât tot ce am văzut scris peste tot despre, dar pot să spun că este unul dintre serialele mele preferate. Modul în care au gândit subiectul, felul magistral în care actorii își intră în rol, suspansul, schimbările de perspectivă… Toate astea au făcut din Breaking Bad unul dintre serialele Netflix pe care nu trebuie să le ratezi.

3. Alienistul

Deși are doar un sezon, din păcaaate, Alienistul este genul de serial pe care trebuie să-l bifezi. La fel ca și Da Vinci’s Demons. Acțiunea este plasată în New Yorkul anului 1896 și prezintă cazurile asasinării unor băieți fără adăpost. Aici, recrutat de comisarul de poliție Theodore Roosevelt, psihologul Laszlo Kreizler ajută la anchetarea ucigașului, folosindu-se de abilitățile sale de alienist.

ALIENÍST, -Ă, alieniști, -ste, s. m. și f. Medic specialist în boli mintale. [Pr.-li-e-] – Din fr. alieniste.

4. Stranger Things

Dacă ești genul care se uită la filme cu monștri, atunci e clar că l-ai văzut deja. Dacă nu, atunci poate că ar trebui să-i dai o șansă. Așa am făcut și noi. Și iată că îl recomand și eu mai departe. 😀

Situat în anii 1980, în orașul fictiv Hawkins din Indiana, Stranger Things se concentrează asupra evenimentelor legate de dispariția misterioasă a unui copil și apariția unei fete fără păr, cu puteri psihice, care a scăpat din laboratorul național Hawkins, un laborator secret.

5. Gotham

Nu știu de ce, dar Gotham nu se află pe lista multor site-uri atunci când cauți seriale Netflix pe care nu trebuie să le ratezi. Dacă ți-a plăcut seria The Dark Knight, dacă ești fan Batman sau pur și simplu ești atras de seriale intrigante, cu acțiune sau drame TV, atunci serialul ăsta chiar ți-ar plăcea.

6. The Big Bang Theory

La polul opus, The Big Bang Theory este genul de serial care te destinde, te face să râzi (mult) și care te atrage prin naturalețea personajelor. Pe scurt: ce ar face niște personaje excepționale, de o inteligență sclipitoare, în niște situații absolut banale, de zi cu zi? Comicul de situație este, deci, la putere. La puterea Big Bang.

7. Ozark

Văzut de curând și plăcut foarte. Ce face un serial să aibă succes? Păi, pui niște crize de familie (soț înșelat), ceva crize adolescentine, mafie din plin, intrigi care să mențină suspansul. Et voila! Ai Ozark. 😀

Pe scurt, iată ce zice Netflix în descriere: „Un finanțist își mută familia în munții Ozark din Missouri, unde trebuie să spele 500 de milioane de dolari în cinci ani pentru a îmbuna un traficant de droguri”.

8. Neelucidat

Serialul Unsolved prezintă anchetele relizate în cazul uciderii legendelor rapului, Tupac Shakur și Biggie Smalls. De remarcat că actorii aleși pentru rolurile principale seamănă izbitor cu personajele pe care le interpretează.

9. Casa de papel

Un serial fenomen, Casa de papel prezintă povestea Profesorului, un om misterios, care planifică cea mai mare lovitură dată vreodată. După ce recrutează opt persoane, acesta plănuiește să intre în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro.

Scris inițial în două sezoane, serialul spaniol a fost preluat de Netflix și i-au mai fost adăugate încă două părți. În sezonul 3, banda se reunește pentru a salva un membru capturat, de data aceasta ținta fiind Banca Națională a Spaniei.

10. Peaky Blinders

Peaky Blinders este un serial britanic lansat în septembrie 2013, a cărui acțiune are loc în Birmingham, Anglia în perioada de după Primul Război Mondial, în anii 1920. Acțiunea se învârte în jurul unei familii de gangsteri din Birmingham, banda avându-l lider pe Thomas Shelby (Cillian Murphy).

Serialul a fost creat de Steven Knight, folosindu-se de numele unei bande de tineri din secolul al XIX-lea, despre care se credea că își cos lame de ras în șepci.

Cam atât, deocamdată. Mai am câteva recomandări de seriale de pe Netflix cel puțin la fel de faine, dar vor veni într-un articol viitor.

Voi ce ați văzut din lista de mai sus? Ce nume credeți că ar trebui să adaug?

One Reply to “10 seriale Netflix pe care trebuie să le vezi!”

Tu ce zici despre asta?