5 impresii despre lansarea și teaser-ul filmului românesc O SECUNDĂ, regizat de Octavian Iacob

După o foaaarte lungă perioadă în care am văzut filme sau seriale exclusiv online (despre care am spicuit aici și aici), iată că a venit vremea să vă vorbesc, în sfârșit, despre un eveniment la care am participat de curând:

Lansarea teaser-ului “O secundă”, film regizat de Octavian Iacob, primul și singurul român acceptat la New York Film Academy

Așa cum am anunțat încă din titlu, o să redau 5 impresii despre lansare, dar și despre film. Să le luăm pe rând:

1. Cum era de așteptat, mi-era dor să particip offline la o lansare.

De teaser, de film, de orice. Ideea era să mă aflu acolo. Să văd oameni pe scenă, să fac poze, să mănânc popcorn și nachos cu brânză într-un mediu… cinematografic. Ceea ce am și făcut.

Evenimentul a avut locla funHUB, în parcarea centrului comercial Esplanada – Cora Pantelimon. Am stat pe niște pufuri, am mai povestit cu Mădălina

…și am admirat mașina din Fast and Furious 5.

Apoi  am ascultat interviurile și am reținut o idee foarte importantă:

2. O secundă, un film despre boala secolului XXI. Tu știai de linia gratuită „deprehub”?

Exact. Depresia. Producția cinematografică românească în regia lui Octavian Iacob tratează unul dintre cele mai actuale și sensibile subiecte cu care societatea se confruntă, mai ales în această perioadă. Este un film despre maladia secolului XXI, depresia, care tinde să devină un fenomen global. În acest sens, trebuie să menționez că există o linie gratuită unde oricine are nevoie de ajutor poate apela: 0374 456 420. Citește mai multe detalii pe deprehub.ro.

3. Maia Morgenstern.

Nu degeaba este cât (aproape) tot afișul. Mă bucur tare mult că a acceptat să joace într-un lungmetraj românesc, mai ales cu o așa temă. Nu cred că era cineva mai potrivit să o facă. Deși nu a putut fi prezentă, aceasta a transmis un mesaj video emoționant.

Pe lângă doamna Morgenstern, din distribuție mai fac parte Monica Davidescu, Ghedi Kamara (trupa Alb-Negru), Bianca Tofan și Alexandra Petrică (prim-solistă a Operei Naționale București) și mulți alți tineri artiști foarte talentați.

Am organizat acest eveniment din dorința de a face cunoscut acest proiect cinematografic de mare impact și care va avea cu siguranță și un succes pe măsură, pentru a prezenta echipa filmului și partenerii, dar și pentru a atrage alături de noi oameni și companii care să ne susțină pentru a-l vedea finalizat”, a declarat regizorul și actorul Octavian Iacob, prezent în seara proiecției, alături de Kamara, Ralflo, Anca Moraru și de alți câțiva dintre artiștii care au urcat pe scena de la #funHUB.

4. Cine este Octavian Iacob?

Octavian Iacob este un tânăr și foarte talentat regizor, primul și singurul român care a fost acceptat la New York Film Academy, instituție de prestigiu pe care a absolvit-o.

A câștigat în anul 2018 Internațional Film Competition cu ”Lust for life”, film pe care l-a regizat și, de-a lungul carierei sale a jucat (este și un talentat actor) în producții internaționale pentru Castel Film Studios. A lucrat cu producătorul Alain Depardieu, ca asistent de regizor în producția ”Back 2 Back”.

Cel mai important și ambițios proiect al său este drama psihologică ”O secundă”, un proiect de anvergură prin care Octavian își propune să sensibilizeze publicul față de fenomenul depresiei, să ofere suport emoțional, răspunsuri de întrebări, soluții și o analiză profundă a acesteia.

5. Ce se întâmplă într-„O secundă”?

Personajul principal, Alex Rayworth, suferă o traumă în urma unui eveniment care îl afundă într-o „depresie psihotică”. Filmul O secundă explorează cauzele, efectele și consecințele psihologice ale acestei traume.

Soția lui Alex, Sara, moare într-un accident misterios de mașină, iar viața sa devine o agonie fără sfrârșit, în care acesta nu contenește să se autopedepsească. Liniștea îi poate fi adusă doar de aflarea adevărului. În „luptă” va intra și David, fratele lui Alex, care-și dorește să-l salveze pe acesta de la autodistrugere.

În final, bineînțeles că vă invit să vizionați și voi teaser-ul, unul care mi-a plăcut mult și care mi-a lăsat impresia că prezintă o producție din „afară”.

Tu ce zici despre asta?