Udă-ți picioarele! Sau de ce e bine să faci lucruri pentru prima dată.

Odată cu trecerea anilor, e din ce în ce mai greu să faci lucruri pentru prima dată. Aduni experiențe de tot felul și, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât devii mai greu de urnit pe cărări nebătătorite (de tine sau alți cunoscuți ție). Îți sună cunoscut? Sau doar eu simt asta? :))

Get your feet wet!

What is the idiom for doing for the first time?

get your feet wet. Fig. To try something for the first time, to have a go at something new. To get your feet wet means to experience something for the first time and the idiom is especially relevant if the task involves some type of risk.

Ce înseamnă asta?

Fix ceea ce zice fratili nostru englez:

Încearcă ceva nou! Fă ceva pentru prima oară!

Da, chiar dacă asta implică și o anumită doză de risc. Până la urmă, beneficiile încercărilor noi sunt nenumărate și te pot ajuta și pe moment, dar și pe termen lung.

  1. Dezvoltare personală: Fiecare experiență nouă oferă oportunitatea de a învăța, de a evolua și de a deveni o versiune mai bună a ta.
  2. Descoperirea pasiunilor: Prin experimentare, poți descoperi noi pasiuni și interese care să-ți aducă bucurie și satisfacție. Unele dintre cele mai mari reușite și realizări vin din încercarea lucrurilor în premieră.
  3. Creșterea încrederii în sine: Reușitele din încercările noi construiesc încrederea în sine și în abilitățile proprii. Chiar și eșecurile pot oferi lecții valoroase care să contribuie la dezvoltarea personală.
  4. Stimularea creativității: Încercarea de lucruri noi îți deschide mintea și îți stimulează imaginația. Creativitatea este un aspect esențial al gândirii inovatoare și poate aduce soluții noi și inovatoare în viața ta.
  5. Evitarea rutinei și stagnării: Rutina constantă poate duce la stagnare și lipsă de entuziasm. Prin încercarea de lucruri noi, îți menții viața plină de surprize și provocări, menținându-ți mintea și spiritul vii.

Am fost pentru prima dată la un concert de Crăciun Ștefan Bănică Jr. la Sala Palatului.

Poate că toaaată introducerea de mai sus nu conducea în mod obișnuit către o cronică de concert, nu-i așa? Însă, ținând cont că am participat pentru prima dată la un concert Ștefan Bănică Jr. la Sala Palatului, așa am simțit să încep.

Ștefan Bănică Jr., alături de Luminița Anghel, Monica Anghel și Nico

Mai ales că nu a fost un concert obișnuit. Primul concert de Crăciun de la Sala Palatului al lui Bănică a avut loc în 2002 și de-atunci îl tot promovează în fiecare toamnă. De văzut live, l-am mai văzut la Berăria H, însă aici e cu totul altă poveste. La propriu și la figurat.

A durat ceva mai mult de două ore, iar pe scenă s-au perindat o mulțime de artiști și dansatori, alături de The Fifties (The 50’s) și Rock’n’Roll Band. Însă, de departe, surprizele serii au fost aparițiile copiilor Radu Ștefan și Ana Violeta și chiar și a actualei soții a artistului, Lavinia Pârva Bănică (cu care are un băiețel de câțiva anișori).

Așa cum am spus și în stories pe Instagram, eu am avut două momente preferate din toată seara: cel cu Sofia Vicoveanca și cel cu Cristi Minculescu.

Însă fiecare moment a venit cu ceva aparte. Da, știu, și eu sunt surprinsă de ceea ce scriu, însă mă știți, dacă-mi place ceva, zic. Scriu.

Atmosfera a fost una super faină, toată lumea s-a simțit bine, oamenii au dansat, au cântat și aplaudat.

Ce să mai, un show în toată puterea cuvântului. Chiar suntem ființe sociale, iar starea de bine este cu adevărat contagioasă. Wow, bravo, Georgiana! Uite și-un truism.

Nu aș mai merge curând la un astfel de show. Dar nu din alte considerente, ci pentru simplul fapt că nu aș vedea chiar un „material nou” (ca să fac o trimitere către show-urile live de stand-up, despre care vom vorbi cu altă ocazie). Și, în plus, nu am fost încă la Horia Brenciu la Sala Palatului. :)) Glumesc!

Ideea este că e bine să lași prejudecățile acasă, măcar uneori. Chiar dacă nu îți iese de fiecare dată, măcar știi că, din când în când, tot ajungi să te bucuri de lucruri văzute pentru prima dată. La orice vârstă. Cu aceeași bucurie. Dă-ți voie să experimentezi, să îndrăznești, să te desprinzi de „ce spune lumea”! Până la urmă, doar tu trăiești cu tine 24 din 24, așa că e de datoria ta să-ți decorezi viața într-un mod cât mai plăcut, agreabil în primul rând ție!

Îmbrățișări.
Sau cum ar spune ăștia mici: XOXO

Tu când ai făcut ceva pentru prima dată… ultima dată? 😀

Tu ce zici despre asta?