Rutina mea de demachiere 🎀 Cum îndepărtez machiajul pas cu pas și ce produse folosesc

Atunci când am creat acest blog, în decembrie 2017, opisicaneagra.ro nu (prea) mai exista. V-am povestit în acest articol despre toată tărășenia. Așa că m-am gândit, inițial, că voi posta aici cam ceea ce făceam dincolo. Doar că, între timp, mi-am recuperat blogul cel dintâi și a trebuit să văd cum fac cu acesta. M-am decis atunci ca, pe lângă altele, articolele despre beauty & lifestyle să le postez aici, pe georgianamihaila.ro.

Așa a luat naștere categoria Negru pe roz. Voiam să mă exprim și atunci când negrul căpăta irizații roz, când scrisul îmi este optimist, când vorbesc despre frumos, așa cum îl văd eu și așa cum încerc să-l transmit mai departe în lume. Nu numai când fac filosofie pe genunchi, când îmi strig deliricele sau când trimit te miri ce scrisori.

Așa că, dragilor, iată-ne vorbind despre…

Rutina mea de demachiere

Am primit de multe ori (mai ales la începuturile mele într-ale blogosferei) întrebarea: de ce nu-ți faci un blog de beauty, fashion, lifestyle etc.? Și alte întrebări de genul: de unde ți-ai cumpărat x articol de îmbrăcăminte? Tu te machiezi singură? Și așa mai departe. Deși nu este neapărat un domeniu în care îmi doresc să investesc (prea) mult timp și energie, îmi place zi de zi să petrec timp cu mine. Fie că vorbim de o lectură plăcută, o baie relaxantă, o sesiune de cumpărături, un machiaj elaborat sau… da, exact, rutina mea de demachiere.

Am filmat întreg procesul și l-am postat ca vlog. Dar mi-am zis că ar trebui să-l transform și într-un articol. Și poate reușesc să mă mobilizez să fac asta cu aproape toate vlogurile. Nu de alta, dar știu că există persoane care preferă să citească, nu să asculte un vlog despre subiectele lor de interes.

Buuuuun. Cam asta aveam eu pe suflet și nu apucasem să vă zic până acum. Cel puțin, nu sub această formă. 😀

Rutina de demachiere – pas cu pas și ce produse folosesc

1. Ulei demachiant și/sau apă micelară

Dacă am folosit în ziua respectivă produse de makeup rezistente la apă/transfer, atunci încep cu uleiul demachiant de la Nivea cu sâmburi de struguri.

Îmi place să curăț tenul în primă fază, apoi trec la ochi. Și revin cu apa micelară Bioderma aplicată pe dischetele demachiante de la Cien (sau Nivea, depinde ce am prin casă la momentul respectiv).

După aceea, folosesc uleiul pentru curățare de la Avon, cel cu cannabis oil. A fost o reală surpriză pentru mine. Deși pare că am curățat totul impecabil, după ce dau și cu acest produs tot mai iau reziduuri de machiaj.

2. Loțiune tonică

În prezent, folosesc loțiunea tonică de la Ziaja, cea cu extract de gălbenele. Multă vreme am sărit peste acest pas pentru că încă nu găsisem un produs care să nu-mi usuce pielea sau care să nu-mi creeze o stare de disconfort după utilizare. Apoi am încercat această loțiune și am fost mulțumită.

3. Produse The Ordinary

Din februarie, am început să folosesc produse The Ordinary, după ce le tot văzusem lăudate pe internet. Având un ten fără probleme majore, aceste produse nu au avut rezultate wow, dar și-au făcut bine treaba. Așa că au intrat în rutina mea zilnică.

Este vorba, în principal, despre acidul hialuronic și niacinamide. Dar am vorbit despre ele pe larg într-un vlog separat (aici).

4. Crema de noapte Ziaja

Este o cremă densă, dar se întinde și se absoarbe foarte bine în piele. Eu, având tenul uscat, optez pentru astfel de creme de noapte, iar a doua zi mă trezesc cu o piele fină, hidratată, fericită.

În plus, aplic și o cremă de ochi Yves Rocher. Sinceră să fiu, peste acest pas sar de multe ori. 😀

De curând, în rutina mea de îngrijire a tenului a apărut un nou produs. Dar despre el, într-un articol/vlog viitor.

VIDEO. Rutina mea de demachiere

Vă las în continuare și vlogul despre acest subiect, clip în care vă arăt pas cu pas tot ce am scris mai sus. 😀 Sper să vă placă! Nu uitați să vă și abonați, în cazul în care considerați că vă „coafează” ce postez eu pe acolo. Mulțam!

Voi ce produse de demachiere folosiți?

Tu ce zici despre asta?