Ochelari de vedere vs. lentile de contact cu dioptrii | Primele impresii [VLOG]

Am început să port ochelari de vedere în clasa a X-a. N-am avut, deci, „norocul” să fiu strigată aragaz cu patru ochi. Deși ar fi trebuit să ni se atragă atenția. Și nu neapărat pentru răutăți, ci pentru faptul că este corect „aragaz cu patru ochiuri”. :)) În fine. Ce voiam să subliniez aici este faptul că poți crește cu o reală respingere față de a purta ochelari de vedere. N-a fost cazul meu. Ba dimpotrivă.

I-am acceptat imediat, mai ales că îmi făceau viața mai ușoară. Vedeam. Și vedeam clar la tablă, puteam admira frunzele copacilor în detaliu, puteam citi la distanță (pe clădiri, semne de circulație etc.). În plus, există atâtea branduri și atâtea forme, dimensiuni ale ochelarilor, că nu ai de ce să te temi. Sigur găsești ceva pe placul tău, care să te avantajeze și să te facă să ai poate și mai multă încredere în tine. Daaar..

Dincolo de aspectul ce ține de estetică, m-am tot gândit de-a lungul anilor cum ar fi să port lentile de contact cu dioptrii. Am avut o groază de întrebări: oare chiar funcționează, or fi scumpe, m-or deranja, se simt în ochi, lăcrimez de la ele? Și tot așa…

Cum trecut de la ochelarii de vedere la lentile de contact

Am povestit mai multe chiar înainte și imediat după ce am fost la magazinul Lensa Tineretului, cel mai mare showroom de ochelari din Sud-Estul Europei. Așa că nu mai repet și aici. Aveți vlogul puțin mai jos.

Pe scurt, aveam în plan să-mi fac altă pereche de ochelari, cu niște rame noi, să schimb ceva. Am fost în vizită pe la mai multe magazine de optică. Nu m-a convins nimic. Știam de Lensa din promovarea (intensă) din social media. Apoi am văzut reclama mare de la metrou Tineretului, amplasată fix pe peron. Bună strategie!

Așa că, într-o zi cu soare, m-am hotărât să merg până acolo.

Am aruncat un ochi pe site și am văzut ceva promoții la lentile de contact cu dioptrii. Atunci mi-a picat fisa. Ce-ar fi să merg eu în magazin să-mi iau lentile, nu ochelari? Măcar să văd cum e. Gândit și făcut.

Primele impresii…

Am plecat de acolo după scurt timp. A durat mai mult să iau decizia de a merge în ziua respectivă decât vizita propriu-zisă. :)) După control, mi-a arătat o doamnă cum se aplică lentilele (voi filma un clip separat despre asta), utilizând o pereche de lentile de contact de unică folosință. Wow, ce descoperire! 😀

Eu nu mi-am făcut programare, dar te sfătuiesc să nu-mi urmezi exemplul. :)) Cel mai indicat ar fi să îți faci programare online. Durează puțin și mergi la sigur.

Pentru acasă, am luat lentile de contact bilunare și alte chestii necesare pentru purtarea lor (soluție pentru lentile, suport pentru lentile și lacrimi artificiale, adică picături de ochi). Îmi ajung pentru 3 luni de zile. Și cred că atunci ar fi ideal să revin și cu alte impresii despre această trecere de la ochelari la lentile. Cu avantaje și… dezavantaje, dacă vor fi.

După vreo 8 zile de purtat lentile de contact, pot spune că am luat una dintre cele mai bune decizii din ultimii ani. Acum îmi pare rău că nu am mers mai devreme. Pentru că am avut veri întregi în care aș fi purtat ochelari de soare, seri în care m-aș fi bucurat să mi se vadă întregul machiaj, zile călduroase în care transpir și îmi alunecă de pe nas, ierni în care mi se abureau ochelarii când îmi era lumea mai dragă. Să nu mai vorbim despre perioada pandemiei și purtarea măștii… Motivele sunt multe și subiective, dar cel puțin cele enumerate mai sus cred că se aplică tuturor ochelariștilor.

Chiar dacă port lentile de contact, nu voi renunța complet la ochelarii de vedere. Pentru că-mi plac. 😀

Și, dacă tot a venit vorba despre ochelariști, nu voi renunța la ochelari. Chiar acum, când scriu acest articol, îi port. Deși cele bilunare pe care mi le-am luat pot fi purtate zi și noapte (da, chiar și în somn) timp de două săptămâni, oftalmologii recomandă să le purtăm neîncetat până la trei nopți. Încă nu am stat atâta vreme cu ele, nu am avut de ce. De scos, se scot ușor. Cu aplicarea lor nu mă descurc foarte bine, dar învăț.

Cam atât pentru astăzi. Tu porți ochelari de vedere? Te-ai gândit să optezi pentru lentile de contact cu dioptrii?

Tu ce zici despre asta?