Nappily ever after, un film perfect pentru imperfecțiunea noastră

..a femeilor, mai ales.

În ultima vreme, urmăresc câteva seriale despre care vă voi vorbi aici pe rând, despre fiecare în parte. Dacă investesc atâta amar de vreme în vizionarea lor, e clar că merită. 😀

După ce Netflix mi-a sugerat de câteva ori să îl urmăresc, uite că m-am lăsat sedusă de trailer și am apăsat play. Și bine am făcut.

Nappily ever after – povestea unui bibelou..

..perfect pe dinafară, gol pe dinăuntru.

Violet este o femeie de succes. Perfectă din toate punctele de vedere: are o carieră în plină ascensiune în publicitate, o relație de 2 ani cu un medic rezident, un corp ce atrage toate privirile bărbaților din jur.

Obsedată de aspectul său fizic, negresă fiind, totul se învârte în jurul părului său. Creț, vâlvoi, și-l îndreaptă mereu, investește sute de dolari la coafor, ba chiar se trezește înaintea iubitului doar ca să fie „perfectă” – își face părul cu placa, își maschează cearcănele, aplică puțin machiaj..

De ziua ei, înconjurată de familie și cele mai bune prietene, Violet se așteaptă să fie cerută în căsătorie. Lucru care nu se întâmplă. De ce? I s-a reproșat că nu este naturală, că este „prea perfectă”, că nu face niciodată lucruri într-un mod spontan.

Încearcă să treacă peste despărțirea iminentă schimbându-și înfățișarea – bineînțeles, părul său are de suferit. Se tunde, se vopsește blondă.

Perfecțiunea este plictisitoare.

Într-un final, realizează că în tot acest timp nu a făcut decât ceea ce credea că trebuie să facă și nu ceea ce și-ar fi dorit cu adevărat. A trăit o adevărată revelație. Așa că a început să spună ceea ce simte, să-și poarte noua frizură (se tunde zero) cu demnitate, emanând senzualitate prin toți porii. Dovadă că nu părul lung și drept te face (să te simți) femeie, ci modul în care te vezi tu pe tine și faptul că îți accepți defectele. Conștientizezi că nimeni nu e perfect, că e normal să avem slăbiciuni, puncte slabe, defecte fizice.

Începe să se vadă cu un alt bărbat. Acesta o face să se simtă în largul ei, îi scoate la suprafață toate calitățile, îi oferă suport și încredere. El și fiica acestuia.

Aș tot continua cu povestitul filmului, dar nu vreau să vă fur din plăcerea de a-l viziona. Și a-l judeca după bunul plac. ^_^

Nappily ever after, un film realizat după cartea omonimă

Mi-a făcut plăcere să-l vizionez și îl recomand pentru o seară liniștită, cu un pahar de vin lângă. Singură sau nu. Nici măcar nu va mai conta aspectul ăsta. Va fi doar despre voi. :))

Deși are o notă mică pe IMDb (6,2 până acum), are timp să crească, fiind lansat de curând, pe 21 septembrie. Oricum, eu nu țin cont de aspectul ăsta, am niște gusturi mai bizare. 😀 Cert este că m-am regăsit în multe dintre fazele din film, am zâmbit, am empatizat, mi-am însușit niște idei.. hmm.. să le zic motivaționale. Sau inspiraționale. 🙂

Până la urmă, de-aia ne uităm la filme, nu? Să mai învățăm câte ceva. Sau să vedem că și ceilalți oameni au probleme asemănătoare cu ale noastre. Și da, există rezolvare pentru toate. Uneori, mai aproape decât ne imaginăm. Adică fix în noi.

Tu ce zici despre asta?