Ești pasionat de fotbal? Dacă da, luna noiembrie vine cu o super veste pentru tine! În București, se deschide Football Museum, iar ceea ce iubitorii sportului rege vizitau doar prin străinatate, acum o pot face chiar la kilometrul 0 al capitalei.
Gică Popescu, prezent la inaugurarea Muzeului Fotbalului, alături de fondatorul Robert Redeleanu
Un asemenea proiect avea nevoie de susținerea unui nume mare, iar omul care a fost căpitan la Barcelona, câștigător de Cupa UEFA cu Galatasaray sau sfertfinalist cu România la World Cup este cel mai potrivit pentru Muzeul Fotbalului. Gică Popescu, căci despre el este vorba, a avut și invitați de seamă la inaugurare, iar Anghel Iordănescu, Adrian Ilie, Ionuț Lupescu, Florin Răducioiu sau Ilie Dumitrescu au creat o seară memorabilă.
Mă bucur că fotbalulul are o casă a sa, un muzeu al fotbalului, unde iubitorii pot găsi exponate importante. Vor fi multe colecții pe care le expunem în acest muzeu. Eu am adus o serie de tricouri importante din colecția personală. Tricoul în care am marcat golul finalei din 2000, de asemenea tricoul de la Mondialul din ‘98, tricouri pe care le-am schimbat, cu Maldini de exemplu. Am acasă peste 200 de tricouri și am expus acum doar 5. Gândiți-vă ce au Hagi, Petrescu, Adi Ilie, Ilie Dumitrescu. Sunt multe exponate pe care suporterii le vor vedea. Eu invit foarte mulți foști fotbaliști care au dulapurile pline de tricouri, au trofee și lucruri care pot fi de real interes și să vină să le dea în custodie muzeului și să se bucure toți iubitorii. Vor fi multe exponate care vor crea emoție suporterilor. (Gică Popescu)
Muzeul Fotbalului va avea trei secțiuni: una dedicată României, una internațională și una interactivă.
Chiar dacă prezentul din fotbalul românesc este unul cenușiu, nu trebuie să uităm că, totuși, avem istorie, iar Gică Popescu este un fotbalist absolut uriaș, care a fost căpitanul a trei câștigători ai Balonului de Aur: Ronaldo, Hristo Stoichkov și Luis Figo. Iar tricourile lor le vom putea vedea în acest muzeu. Ceea ce este absolut fascinant, mai ales dacă ești un împătimit al fotbalului sau chiar al sportului, în general.
Pentru mine este un lucru extraordinar ceea ce s-a realizat, un muzeu al fotbalului, un muzeu care să probeze performanțele din trecut. Acest muzeu se va dezvolta mai ales că Gică este implicat direct, iar faptul că foștii colegi au venit lângă el aici înseamnă că ei încă iubesc fotbalul, ei încă doresc performanță. E emoționant să vezi tricourile, ghetele sau jambierii unor jucători care și-au dat sufletul și au contribuit la performanțele fotbalului nostru. (Anghel Iordănescu)
Muzeul se întinde pe mai multe etaje, iar aici iubitorii fotbalului au parte de multe surprize. Pe lângă tricouri ale românilor și ale unor fotbaliști străini legendari, aici mai regăsim și trofee, mingi, albume panini, fanioane, reviste, dar și experiențe interactive.
Pentru ca ieșirea la muzeu să fie completă, totul se poate încheia cu vizionarea unui meci cu prietenii în timp ce mănânci ceva ce poartă semnătura maestrului Mircea Dinescu și bei o bere, dar și cu achiziționarea de suveniruri de la fan-shop.
Program Football Museum Bucharest
Așa cum scrie și în postarea de mai sus, prețurile biletelor pentru un tur prin cele 5 niveluri de experiențe:
Ca o concluzie… merită! Chiar merită! Noi vom reveni în curând pentru o nouă vizită. La inaugurare s-a întâmplat totul prea repede și parcă e păcat să treci atât de rapid cu vederea peste atâtea comori ale fotbalului mondial.
Muzeul Fotbalului se va deschide începând cu 1 noiembrie, ora 11:00, iar totul se întâmplă în Centrul Vechi, pe strada Gabroveni, nr. 24.
Articol semnat de Mimi Tebaltoc, căruia îi mulțumesc pentru acest guest post ce șterge praful de pe categoria dedicată invitaților pe blogul meu drăguț. 😀