Măști cu argilă pentru îngrijirea tenului uscat

Doamnelor și domnișoarelor (domnilor mai puțin, știu că nu sunteți fani ai subiectului), a venit vremea unei dezvăluiri enormmmme. :)) Mi-am cumpărat anul trecut (!!) o cutie cu plicuri cu pudră de argilă Aslavital (aveți vlogul aici cu întreaga comandă), dar nu mi-am făcut nici măcar o mască în tot acest timp. Pfiu, gata! M-am descărcat. :))

Deși folosesc tot felul de măști pentru ten, nu mi-am luat timp până acum să îmi prepar o mască cu argilă și alte ingrediente naturale, special alese pentru tipul meu de ten (uscat și sensibil).

Cu toate acestea, am început să scriu acest articol, iar în curând va apărea și un vlog cu aplicarea unei măști cu argilă. Încă nu vă spun despre care este vorba. 😀 Șiiii, acum, să trecem la subiect…

Beneficiile argilei

Pe scurt, cu bulbi drăguți de la capăt, argila cosmetică:

  • îngrijește
  • curăță
  • redă strălucirea
  • catifelează
  • uniformizează culoarea tenului
  • previne apariția ridurilor

Cu toate că am fi tentate să o folosim des tocmai datorită acestor beneficii, argila cosmetică nu trebuie aplicată mai mult de o dată pe săptămână. Absoarbe apa din piele și, în loc să facă bine, vă treziți cu tenul uscat, deshidratat.

Despre pudra de argilă Aslavital

Pudra de Argilă ASLAVITAL pentru tratamente cosmetice are o compoziţie chimică şi mineralogică bine definită. Netratată chimic, cu fracţii predominant argiloase, este un amestec complex de Aluminosilicaţi şi peste 20 de minerale naturale: Fier, Potasiu, Sodiu, Calciu, Galiu, Nichel, Magneziu, Mangan, Cupru, Zinc, Sulf, Cobalt, Siliciu, Aluminiu, Fosfor, Titan, etc. şi provine dintr-o sursă unică (Munţii Pădurea Craiului).

Această pudră vine ambalată în plicuri individuale, astfel că o puteți porționa destul de ușor. Am citit anumite recenzii în care unele fete spun că își fac chiar două măști dintr-un singur plic. Să nu mai vorbim oricum despre prețul foarte mic pentru un produs atât de bun. (Da, știu, sună a reclamă mascată, plătită, dar nu am luat niciun bănuț pentru ce vă zic aici. Dacă va fi cazul vreodată, vă voi semnala acest lucru. îmi doresc, prin intermediul acestor articole, să vă ofer conținut util. Atât.)

Este indicată utilizarea pudrei de argilă pentru vârste mai mari de 16 ani, mergând pâna la 55+. De asemenea, este potrivită tuturor tipurilor de ten: uscat, mixt, gras, normal, sensibil, acneic, deshidratat, matur.

De pe site-ul farmec.ro, aflăm așa:

Se recomandă combinarea pudrei de argilă cu sucuri naturale cu efect astringent, obţinute din roşii, lămâi, castraveţi, caise, portocale, etc., pentru tenurile grase, respectiv cu ingrediente cu efect hidratant şi nutritiv: castraveţi, ţelină, lapte, miere, ulei de măsline, gălbenuş de ou pentru tenurile normale şi uscate.

Măști cu argilă pentru ten uscat

Mască cu argilă și iaurt

Ingrediente:

1 lingură cu pudră de argilă cosmetică
1 lingură cu iaurt simplu

Simplu de făcut și cu un cost extrem de redus, masca de față cu argilă și iaurt este ideală pentru tenul uscat. Iaurtul conține acid lactic, o substanță cu efect exfoliant, având și proprietăți hidratante și calmante. 

Mod de preparare:

Se amestecă argila și iaurtul într-un bol din ceramică sau plastic. Apoi se aplică imediat masca pe față, evitând zona ochilor și buzelor.

Se lasă masca să acționeze timp de 10-15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță. Așa cum spuneam și mai sus, argila are un efect puternic absorbant și nu trebuie lăsată să se usuce complet pe față. Altfel, ar putea să facă mai mult rău decât bine.

Acest mod de preparare se aplică, în mare, și în cazul altor măști cu argilă.

După aplicarea măștii cu argilă, folosiți o cremă intens hidratantă.

Masca de față cu banană

Ingrediente:

1 plic pudră de argilă
1 banană
2 linguri miere

Masca de față cu banană și iaurt

Ingrediente:

1 lingură cu pudră de argilă cosmetică
1 banana
3-4 linguri de iaurt
2 linguri de miere

Aplicată în mod repetat, această mască este ideală pentru estomparea ridurilor.

Mască de față cu argilă și miere

Ingrediente:

1 lingură cu pudră de argilă cosmetică
1 lingură cu apă
1 lingură cu miere

Dacă pielea ta este sensibilă și predispusă la apariția coșurilor sau iritațiilor, masca cu miere și argilă este soluția ideală pentru tine. Mierea are un rol hidratant și antibacterian.

Mască hidratantă cu argilă și uleiuri

Ingrediente

1 lingură de pudră de argilă
1 lingură de iaurt
2 lingurițe de ulei de migdale dulci

În loc de iaurt puteți adăuga miere și puțină apă (de preferat, florală), iar uleiul de migdale dulci poate fi înlocuit de uleiul de măsline sau orice alt ulei care se înțelege bine cu tenul tău (de exemplu, ulei de jojoba).

După cum vedeți, combinațiile sunt nenumărate, iar beneficiile pudrei de argilă asupra tenului nostru, asemenea.

Măști pentru corp cu pudră de argilă

Dacă îți dorești să aplici o mască pe o zonă mai mare a corpului (de exemplu, pe coapse), ingredientele pot fi aceleași, dar creșteți cantitatea.

Și dacă tot am ajuns în zona corporală, dacă adăugați și o lingură de mălai în compoziție, obțineți un exfoliant super eficient, exfoliant pe care îl puteți folosi și pe ten, bineînțeles.

Măști cu argilă pentru tenul gras

Știu că astăzi a fost vorba despre tenul uscat, dar am zis să adaug o astfel de mască și pentru acelea dintre voi care au tenul gras. Modul de preparare și aplicare este același, dar în locul uleiurilor sau ingredientelor hidratante, adăugăm sucuri cu efect astringent (citrice, lămâie, castraveți, roșii etc.).

Mască cu argilă şi castravete

Ingrediente:

2 linguri de argilă
2 linguri de suc de castravete
1 lingură de suc de lămâie

Gata. Cam atât am avut de spus pe acest subiect. Voi filma și un vlog despre aplicarea măștilor cu argilă. Așa că vă invit să mă urmăriți pe YouTube, dar și pe Instagram.

Sper că v-a fost de folos acest articol și aștept întrebările și propunerile voastre în rubrica de comentarii.

2 Replies to “Măști cu argilă pentru îngrijirea tenului uscat

  1. Pe mine argila Aslavital m-a ajutat să scap de o acnee cruntă. Preparam masca doar cu pudră de argilă și apă minerală, a făcut minuni!

    1. Daa, este minunata! Am incercat-o si eu prin adolescenta de cateva ori (mai mult ca rasfat, nu am avut probleme cu tenul), iar acum m-am gandit sa folosesc acest produs macar o data pe luna. Are atatea beneficii.. 😻

Tu ce zici despre asta?