Jumanji: Aventuri în junglă (2017). Sau despre controversa „vechi versus nou”

Chiar dinainte să merg la avanpremieră, atunci când am văzut trailerul, am știut că acest film nu va trece neobservat. Ori îl vei iubi (pentru acțiune, comedie sau actori), fie îl vei disprețui (fiind altfel decât Jumanji cel vechi).

Câteva idei despre controversa „vechi versus nou” în Jumanji: Aventuri în junglă

După ce l-am văzut la cinema, mi s-au conturat perfect ideile în cap. Îmi place (și) noul Jumanji, după ce l-am îndrăgit foarte mult pe Robin Williams în prima variantă a filmului, cea din 1995. Cel mai probabil, îmi place pentru că nu am avut așteptări de la el. Nu am mers setată pe comparația între cele două producții. Una se întâmpla acum mai bine de 20 de ani. 🙂

Sinopsis Jumanji 2017:

După ce fiecare dintre cele patru personaje ajunge să fie pedepsit pentru comportamentul necorespunzător în timpul orelor, aceștia găsesc în spațiul de detenție o consolă. După ce își aleg personajele cu care să joace, sunt absorbiți în jocul video. Astfel, ei se trezesc în inima junglei. Își dau seama imediat că sunt avatarele personajelor alese și că nu există altă cale de evadare decât aceea a terminării tuturor nivelurilor jocului.

Controverse?

  • de ce nu au păstrat ideea de boardgame? Pentru că suntem în 2017 și mi se pare normal să introducă jocurile video în acțiunea filmului. La fel cum mi se parea firesc și menținerea ideii de joc clasic. Dar repet: abordarea la modul ăsta nu mi se pare greșită.
  • în Jumanji 2017, jocul îi absoarbe pe copii și îi supune la câteva încercări prin junglă. În cel din 1995, toate situațiile erau aduse către copii și trebuia ca ei să scape din încurcătură în „habitatul” propriu. Nu văd nimic greșit în niciuna dintre cele două situații.
  • „Actorii mi s-au părut slabi.” Eu sunt de altă părere. Pe lângă prestația decentă a lui Dwayne Johnson şi Karen Gillan, mi-au plăcut Jack Black și, bineînțeles, Kevin Hart. Mi se pare că ei au adus comedia în junglă. De ce zic asta? Pentru că eu am râs vizionând filmul. Și eu, dar și mulți alții prezenți în sală. Oamenii erau prinși în acțiunea filmului, nu am constatat urme de.. plictiseală. Ce-i drept, și faptul că e 3D a contribuit mult la asta.
  • „Puteau să schimbe măcar locul aventurilor, să nu-i ducă tot în junglă.” Cu acest punct de vedere sunt de acord. Cu toate că aș putea considera că au vrut o reeditare a situațiilor din primul Jumanji, ducând acțiunea la ea „acasă”. Mai puțin inspirată ideea, ce-i drept.
  • „Pur și simplu nu mi-a plăcut la fel de mult cel nou.” Nostalgia, bat-o vina? :)) Sau hai să zicem că este vorba despre preferințe. 🙂 Sau subiectivism. Că eu am jurizat o probă SuperBlog (despre filmul aiesta, poate de-aia îi găsesc atâtea plusuri. Nu vreau să dau mai mult „din casă”, pe urmă ziceți că vă spoilăruiesc. :))

Concluzii? Mi-a plăcut și-l recomand. 😀 Dacă aveți alte idei în legătură cu subiectul, vă aștept să dezbatem în comentarii.

Save the date: 29 decembrie. Film distribuit în România de Intercom Film.

One Reply to “Jumanji: Aventuri în junglă (2017). Sau despre controversa „vechi versus nou””

Tu ce zici despre asta?