John Wick: Chapter 3 – Parabellum. Dacă vrei pace, pregătește-te de război!

Filmele de acțiune au prezentat adesea un interes deosebit pentru oameni de toate vârstele, desigur ca unele dintre ele au avut un succes mai de răsunet decât altele, mai ales prin prisma faptului ca au avut în distribuție actori cu un anumit renume, cum este și cazul francizei John Wick.

Iată că s-a ajuns la a treia parte a acesteia și astăzi vom povesti un pic despre ea.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Bineînteles că și această parte îl are în rol principal pe inegalabilul Keanu Reeves, un veritabil maestru în materie de filme de acțiune. De data aceasta, personajul principal, John Wick, se află în situația de a fi „excommunicado” după uciderea lui Santino D’Antonio, un renumit mafiot italian, în incinta hotelului Continental, lucru interzis de codul organizației de asasini plătiți, din care și el face parte. Astfel, John are acum o recompensă de 14 milioane pusă pe viața sa.

Mergând pe principiul Dacă vrei pace, pregătatește-te de război…

John se vede nevoit să facă față asaltului asasinilor dornici de a-și face un renume prin uciderea sa și hotărăște în cele din urmă că cel mai bine e să se întoarcă la origini, în vederea încercării de a obține o nouă șansă la viață din partea organizației de asasini.

Eroul nostru ajunge la Casablanca unde, cu ajutorul Sofiei, jucată de inegalabila Halle Berry, reușește să ajungă la unicul om ce-i mai putea acorda o șansă la o viață normală, Înțeleptul. Acesta din urmă îi promite ca îi acordă această șansă doar dacă îl va ucide pe Winston. Neavând de ales, el acceptă propunerea înțeleptului și pornește spre Continental cu gândul de a redobândi viața liniștită de odinioară.

În paralel, o judecătoare a organizației de asasini se asigură că toți cei care nu au fost obedienți să fie pedepsiți în conformitate cu ceea ce au făcut în detrimentul organizației de asasini. Odată întors în Manhattan, este luat în primire de Zero și ai săi asasini-ninja, John reușind cu dificultate să ajungă la hotelul Continental. Aici se reîntâlneste cu prietenul său, Winston, care știa că John a fost trimis pentru a-i pune capăt zilelor, dar de asemenea e conștient de faptul că acesta nu va face asta. Văzând că nu poate obține ceea ce și-a dorit așa de ușor, Judecătoarea cere și primește acceptul de la superiorii săi să ii lichideze pe cei doi cu orice preț și ridică astfel interdicția de a ucide pe cineva în interiorul hotelului.

Începe o luptă pe viață și pe moarte între trupele organizației de asasini și susținătorii lui John…

Recomand* cu încredere acest film, a cărui acțiune te ține cu siguranță în suspans constant, ai cărui actori dau dovadă că își cunosc prea bine meseria și pentru că pur și șimplu îl are în componență pe acest nemaipomenit Keanu Reeves. Enjoy it!

*Recomandare făcută de autorul real al acestui articol (ce a dorit să rămână anonim). Eu am avut invitație la film, dar am greșit cinematograful. Am mers în Afi Cotroceni în loc de Megamall. #csf

Regia: Chad Stahelski

Distribuție: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne

Gen film: Acţiune, thriller

Durata: 130 minute

Rating: Nerecomandat sub 15 ani

Premiera în România: 17.05.2019

Distribuitor în România: Vertical Entertainment

Tu ce zici despre asta?