Hai că încă putem! Poms (2019) Motivație și umor la orice vârstă. Din 26 iulie, la cinema

Am mers să văd avanpremiera cu o strângere de inimă. În sensul ăla în care mă gândeam că voi pierde o seară la un film cu acțiune previzibilă, ce mă va face să dorm cum numai eu știu în sala de cinema. 😀 Dar se pare că Hai că încă putem (2019) mi-a depășit așteptările.

Motivație și umor într-o poveste de viață. Și de moarte

Nu există tinerețe fără bătrânețe, deși acest lucru preocupă mințile oamenilor de când e lumea. Iar luni seară, la avanpremiera Hai că încă putem!, am putut să văd, împreună cu alți jurnaliști și bloggeri, povestea Marthei, o femeie trecută bine de prima tinerețe, o pensionară ce caută să-și vândă nenumăratele lucruri strânse de-a lungul vieții și să se retragă într-un fel de azil. Pentru liniște și odihnă, zice ea. Dar un prim dialog mi-a smuls un ha-ha! copios:

Vicki: Well, what brings you to Sun Springs?

Martha: Oh, I’m just here to die.

Mi-a plăcut mult personajul interpretat de Diane Keaton: se îmbracă în jeanși și poartă teniși, e cochetă într-un stil foarte simplu, cu clasă. Este sarcastică, realistă până la tăioasă, o femeie încă tânără, deși buletinul arăta altceva…

După ce leagă o prietenie strânsă cu Sheryl (interpretată de Jacki Weaver), Martha se destăinuie acesteia și îi povestește că, din cauza bolii mamei sale, nu a reușit să devină majoretă, marele său vis din adolescență. La îndemnul prietenei sale și cu ajutorul acesteia, Martha înființează o trupă de majorete de vârsta a treia.

După ce depășesc mai multe obstacole apărute în calea împlinirii visului lor, bătrânicile reușesc să se înscrie într-un concurs dedicat majoretelor… Totul presărat cu lecții de viață și umor. Mult umor.

Hai că încă putem! Din 26 iulie, la cinema

Poate că vor fi multe faze pe care le veți anticipa, poate că tipul de umor din Poms (2019) nu va fi 100% pe placul vostru sau cel mai bun din câte ați întâlnit, dar acest film merită văzut pentru ideea principală: Hai că încă putem! Acesta este îndemnul pe care trebuie să îl avem întotdeauna în minte ori de câte ori vom trece prin cine știe ce momente dificile, ce par fără scăpare. Sau, mai ales, atunci când ne gândim cu jind la ce frumos ar fi (fost) dacă

Filmul Hai că încă putem este disponibil de astăzi, 26 iulie, la cinema și este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Tu ce zici despre asta?