David Harbour coboară direct din infern în Hellboy (2019)

Jumătatea lunii aprilie ne readuce în atenţie povestea unui personaj coborât direct din Infern: David Harbour, distribuit în rolul lui Hellboy (2019).

Hellboy (2004) – Eroul scăpat din Infern

Acum 15 ani, apărea prima parte a poveştii acestui personaj demonic. Născut în flăcările iadului în cel de-Al Doilea Război Mondial, Hellboy (Ron Perlman) a fost adus pe Pământ de Grigori Rasputin, ce avea de gând să distrugă omenirea. Planul nu a fost dus la bun sfârşit, Forţele Aliate au intervenit şi l-au salvat pe copilul ciudat, sosit direct din flăcările infernului. Profesorul Trevor “Broom” Bruttenholm l-a crescut ca pe propriul fiu şi a reuşit să îl transforme pe Hellboy într-un personaj pozitiv, într-un veritabil apărător al B.C.A.F.P. (Biroul de Cercetare și Apărare Împotriva Fenomenelor Paranormale). Toate pe fondul luptei lui Rasputin de a-l aduce pe direcţia unui Armageddon iminent.

Hellboy II (The Golden Army) – Hellboy şi Armata de Aur (2008)

Această a doua parte a filmului îl are tot pe Ron Perlman în rolul lui Hellboy, iar acţiunea reprezintă continuarea poveştii acestui erou venit din lumea infernului. Armata răului, alcătuită din personaje mitice, porneşte o rebeliune împotriva oamenilor, având ca scop preluarea conducerii asupra Pământului.

Hellboy (2019): Rise of the Blood Queen

Această ultimă parte s-a lăsat mult timp aşteptată, iar recenziile nu au întârziat să apară după vizionarea de presă. Hellboy… o migrenă insuportabilă, a titrat Ştefan Dobroiu pe cinemagia.ro. Şi notele de pe IMDb au fost destul de proaste – 5,5/10 după 2264 de păreri exprimate.

Nici eu nu am fost impresionată de această producţie. Cu o poveste previzibilă, cu un David Harbour parcă mai puţin ancorat în pielea personajului (poate şi din cauza unui machiaj nu la fel de reuşit ca în celelalte două părţi), Hellboy 2019 este un remake nu tocmai reuşit, cu accente de prequel (ne explică anumite aspecte ale naşterii lui Hellboy şi motivul unor decizii luate de “tatăl” pământean al acestuia).

Marele plus pe care l-am regăsit în film a fost apariţia Millei Jovovich, intepretând-o pe Nimue, o puternică vrăjitoare din Britania secolului V. Secţionată în mai multe bucăţi de către regele Arthur şi vrăjitorul Merlin cu sabia Excalibur, Nimue zace îngropată în mai multe cufere împrăştiate pe întreg teritoriul Angliei. Asta până un servitor ce îşi doreşte răzbunarea împotriva lui Hellboy reuşeşte reîntregirea reginei ciumei. Acesta este momentul în care antieroul începe lupta împotriva răului exterior, dar şi împotriva propriilor demoni: Even demons have demons.

Dincolo de efectele speciale folosite în ilustrarea infernului dezlănţuit în jurul personajului principal, dar şi pentru a ecraniza o poveste cu mult sânge, măruntaie, capete tăiate, Hellboy rămâne un film de văzut. Măcar pentru a-l adăuga pe lista de “aşa nu”. Tocmai din cauza scenelor explicite şi violente, nu este recomandat să mergeţi să-l vedeţi cu puştani mai mici de 15 ani.

Vedeţi că, începând cu 12 aprilie, Hellboy 2019 rulează deja în cinematografe, fiind distribuit de Vertical Entertainment. Sunt curioasă ce părere aveţi voi despre el, după ce-l vizionaţi. 😀

Tu ce zici despre asta?