Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne? (2019) – O comedie… spumantă

După succesul din 2014, comedia Cu ce ți-am greșit noi, Doamne? revine în 2019 cu o continuare… spumantă a poveștii unei familii din Franța.

Quest-ce qu’on a fait au Bon Dieu? (2014)

Filmul a fost foarte bine primit la festivalurile de profil, fiind nominalizat la categoria cel mai bun film la Goya Awards 2015 și obținând trofeul Lumiere Awards 2015 pentru cel mai bun scenariu.

În finalul primei părți a filmului Quest-ce qu’on a fait au Bon Dieu?, soții Verneuil se consolaseră cât de cât cu gândul că cele patru fiice ale lor s-au căsătorit cu bărbați de diferite origini, rase și religii.

Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne? (2019)

De data aceasta, acțiunea se învârte în jurul deciziei celor patru gineri ai familiei Verneuil se decid să părăsească Franța, fiecare apucând spre un alt punct al planetei. Destinațiile? Israel, China, Algeria și respectiv India. Problema este că aceștia le vor lua cu ei și pe fetele soților Claude și Marie, ajunși deja la vârsta pensiei.

Gândul că vor rămâne complet singuri, cu copiii și nepoții la mare depărtare, cei doi părinți au pus la cale un plan de a-i face să se răzgândească…

Firul poveștii se împletește de minune cu cea a soților Kuffi, cuscrii sosiți în Franța tocmai din Africa. Motivul? Fata lor se mărită. Fericirea le e umbrită și lor când află cu cine…

Îl recomand cu toată încrederea. Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne? (2019) este un film la care am râs cum nu am mai râs de mult. Comediile franceze au ceva aparte, un umor ieșit din tipare, bine construit, o contribuție importantă având și jocul actorilor care și-au făcut treaba excelent.

Regia îi aparține lui Philippe de Chauveron, care semnează și scenariul, împreună cu Guy Laurent. Distribuția îi include pe Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara.

Cu o durată de 99 de minute, Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne? (2019) mi s-a părut extrem de scurt. Nu mă mai săturam de fazele amuzante care veneau la două-trei replici și parcă apăreau de niciunde. 😀

Filmul poate fi vizionat de întreaga familie, va fi în cinematografe începând cu 15 martie 2019 și este distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Tu ce zici despre asta?