33 de moduri în care poți fi fericit/ă în vreme de… orice!

Cu toții trecem printr-o perioadă grea din cauza pandemiei. Cu toată incertitudinea din jurul nostru, cu atâta lume panicată, parcă nici nu ne mai vine să intrăm pe facebook sau instagram sau să ne uităm la televizor. Peste tot se vorbește despre acest coronavirus și mi se pare absolut normal să se întâmple așa. E subiectul zilelor ăstora și trăim niște vremuri cum nu s-au mai întâmplat de vreun secol. Sau așa ceva.

În fine, așa cum am anunțat încă din titlu, dacă tot am împlinit de curând 33 de ani, vreau să vă arăt, de fapt, 33 de moduri în care caut și găsesc eu fericirea în vreme de… Covid-19.

33 de moduri în care poți fi fericit

…chiar și pentru câteva momente. Că, până la urmă, ce e fericirea? Nu este o stare care se întinde pe zile sau ani întregi. Este un vârf de lance, o senzație de moment.

1. Muzica

Nu există o ordine anume în această listă, dar, dacă ar fi fost așa, cu siguranță muzica ar fi în top 3 activități care îmi creează o stare de bine. Am câte ceva pentru fiecare dispoziție. 😀

2. Cititul

Nu cred că trece o zi fără să citesc ceva. Două pagini dintr-o carte, o poezie, vreun articol pe site-urile pe care le urmăresc. Nu contează cât, dar ideea este aceeași: starea de bine, de liniște, de repaus.

3. Scrisul

Am tot zis că nu scriu pe cât mi-aș dori, dar știți ce? Ba scriu. Doar că nu pe blog. Dar am un job și alte activități care implică scris, citit, documentat. Așa că, dacă le fac și pe astea cu plăcere, de ce să nu le contorizez ca fiind momente în care mă bucur de ceea ce fac?

4. Mâncare… Ciocolată, pizza, prăjituri

Îmi place să mănânc, am mai amintit eu treaba asta și cu alte ocazii. Nu mă interesează cantitatea, dar, pofticioasă din fire fiind, îmi place să (de)gust. Nu mă abțin de la nimic, îmi place să cred că am libertate culinară. :))

5. Un pahar cu vin

Am întotdeauna vin în casă. Cel puțin o sticlă deschisă pe care o țin în frigider pentru pofte diferite ce mă încearcă te miri când. 😀

6. Lumânări parfumate

Da, am mai multe lumânări parfumate prin casă. Îmi plac și bețișoarele pe care le mai aprind când am clipele mele de liniște. Mai ales după o repriză de curățenie prin casă.

7. Baie fierbinte cu multă spumă

Îmbinată cu punctele 5 și 6, baia fierbinte îmi devine un ritual de refacere. Recomand cel puțin o dată pe săptămână. O mi-nu-nă-ți-e!

8. Plante

…care fac sau nu flori. Iubesc cactușii, deși nu prea mi-am mai luat în ultima vreme. Mi-au tot murit și mna, chiar nu am nevoie de drame în viața mea. :)) Am în grijă și câteva plante ale mamei, dar și pe Eros, The Olive Tree, cumpărat astă-vară din Grecia. Deocamdată, nu prea i-a priit aerul de România, dar sper să-și revină odată cu venirea căldurii. Zilele însorite nu sunt departe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Meet our new lil baby: Eros, The Olive Tree 💚🌿 #greece #souvenir #olive #olivetree #love #eros #erostheolivetree

O postare distribuită de Georgiana Mihăilă (@opisicaneagra.ro) pe

9. Râsul

Firește, atunci când râzi, poți spune că vezi o scânteie din ce poți numi fericire. Îmi place să râd, îmi plac oamenii haioși, sunt consumatoare de podcasturi cu și despre stand-up. Urmăresc și filme sau seriale de genul, așa că, da! Pot spune că râsul îți înfrumusețează considerabil viața.

10. Plimbare cu cățelul

Mai ales pe vremurile astea, e clar că plimbatul cățelului devine o activitate extrem de plăcută pe timpul zilei. Pentru că e cam singura cale de a face câțiva pași la aer.

11. Jocul cu pisicile

Pupezele mele sunt o sursă inepuizabilă de amuzament și voie bună. 😀 Asta e clar! Și încerc să mă bucur de fiecare zi pe care o petrecem împreună. Literalmente. :))

12. Fabrica de Poezie

Marți, 31 martie, ne vedem online pentru Fabrica de Poezie Vol. 15. Găsiți detalii pe facebook.

13. Jocuri

Fie că sunt boardgames (unele se pot juca și în doi), fie că sunt puzzle-uri sau aplicații pe telefon, jocurile sunt un bun mod de a te distrage de la gândurile de zi cu zi.

14. Gătitul

Nu m-am prea omorât cu gătitul în viața asta a mea, dar mi-am descoperit cumva o… nu știu cum să o numesc… pasiune? Mă bucură mai ales gătitul în doi, așa cum mă bucură și rezultatele absolut delicioase. După ce public acest articol, o să mă apuc să redactez primul meu articol de pe cel de-al treilea blog pe care îl am. Vedeți aici – blogulcumancare.ro.

15. Mișcare

Nu m-am ținut constant de treaba asta, dar am o aplicație pe telefon pe care am folosit-o un timp. Acum am trecut la faza cu playlist de YouTube, sper să nu mă plictisesc repede și de ăsta. 😀 Cert este că e super faină senzația după ce termin un program.

16. Pijamale

Ooo, da! Nu puteam uita cea mai confortabilă ținută ever! Pijamalele sunt preferatele mele și, cu ocazia pandemiei, mi-am petrecut până și ziua de naștere îmbrăcată în ele… 😀

17. Organizare dulap și accesorii, hârtii, agende, cărți, pixuri, reviste etc.

Orice tip de organizare mă ajută să-mi țin gândurile negative de(o)parte și, la final, mai am și ordine în dulapuri. Dublă combinație! 😀

18. Curățenie

Când mă apucă, mă apucă și nu ai ce să-mi faci. Aspirator, șters praf, spălat geamuri, periat covor, frecat oale și spălat podele. Da, cam toate într-o zi. Plus altele care nu-mi vin în minte acum. Că mi-e prea lene doar să-mi amintesc. Mai ales că abia am mâncat. :))

19. Cafeaua de dimineață

O parte a zilei care mă umple de calm. Dar și de energie, în același timp. Îmi place să beau cafea și poate tocmai de-aia nu mă prea limitez la una pe zi. Rețeta? O ceașcă de lapte cald, un cub de zahăr brun și o liguriță de cafea solubilă. La filtru nu mai beau decât la muncă, atunci când nu-mi cumpăr de la 5 to go.

20. Dans

Se leagă bine cu primul punct, dar muzica nu implică neapărat și dans. Bine, dacă stau să mă gândesc, nici dansul nu există numai în prezența muzicii. :)) „Cine mă cunoaște știe”, cum zicea fratele Sișu. 😀

21. Somnul de după-amiază

Nu mă mai lungesc prea mult cu descrierile. Mai ales acolo unde sunt de prisos. 😀

22. Machiaj

Chiar și în carantină, mai am zile în care mă mai machiez. Pasiunea, tot pasiune.

23. Răsfăț

După o baie fierbinte, îmi place să-mi pun în aplicare cremele. Nu prea mai am răbdare pentru măștile de față, dar le am acolo și, când am chef de un răsfăț, apelez cu încredere. Chiar vreau să înregistrez un vlog cu ce produse cosmetice mai folosesc. Dacă nu mi-ați dat încă Subscribe, cred că e momentul să remediați imediat acest aspect. 😀 Aveți aici canalul meu de YouTube.

24. Meditare

Nu practic zilnic (deși spre asta tind), dar sunt o începătoare entuziastă într-ale meditării. Poți face asta câteva minute pe zi și astfel vei avea șansa descoperirii unor momente cu adevărat liniștite.

PS: Îmi place mult omul ăsta. Răsfoiți-i puțin canalul și veți vedea de ce.

25. Jurnal

Nu e chiar un jurnal în toată regula, dar îl pot numi caietul meu de însemnări. Mă ajută să mă uit în urmă peste câteva trăiri trecute și să-mi dau seama că și cât am evoluat. Îmi doresc mereu să fiu în fiecare zi cea mai bună versiune a mea.

26. Fotografii

Acum nu mai pot merge să fac fotografii pe cine știe unde sau pe la cine știe ce eveniment, dar le fac și acasă. Pisici, Beti, cafea, mâncare, cărți – există atâtea bucurii ce merită imortalizate.

27. Vlog

Vreau să reiau activitatea în direcția asta, mai ales că acum aș avea timp, zice-se. Dar vedem. Dacă ne vedem. 😀

28. Filme

Asta e clasică.

29. Podcasturi – râs și cunoștințe

Am mai vorbit despre podcasturi și ce recomandări am.

30. Scrolling prin social media

Fără să mă dau lovită, cum că, domn’e, vreau să-mi limitez timpul petrecut pe facebook, eu stau atât cât am ce vedea. Nu-s vreo ahtiată, dar nici nu-mi reproșez ceva. Fac cum cred de cuviință, păstrând un oarecare echilibru.

31. Conversații cu prietenii

Online, bineînțeles. Sau pe la telefon, deși nu-s chiar fană, recunosc. 😀 Aici aș putea pune și partea de scrollat pe social media. Nu vorbești direct cu ei, dar măcar știi ce fac, ce au mai mâncat, cum se descurcă cu izolarea. :))

32. Borcanul micilor bucurii

Îți poți face un borcan în care să pui în fiecare zi câte un bilețel pe care să scrii o mică bucurie trăită în ziua respectivă. Eu am ținut o perioadă un jurnal al micilor bucurii și îmi place tare mult zâmbetul pe care îl am pe față atunci când îl răsfoiesc. ^_^

33. Întocmirea de listuțe :))

Pe voi ce vă ajută în perioada asta?

Tu ce zici despre asta?